partner in ondernemen

Advies eigen bedrijf starten

Bij een onderneming starten komt veel kijken. Allereerst moet u een goed ondernemingsplan hebben. Verder zijn er allerlei belangrijke keuzes die u moet maken. Welke rechtsvorm krijgt de nieuwe onderneming? Bent u van plan geld te lenen van de bank en waar kan het bedrijf het beste worden gevestigd? Ook geen onbelangrijke vraag: hoeveel moet u met uw nieuwe onderneming verdienen om het hoofd boven water te houden? Dit zijn allemaal vragen waar wij u mee kunnen helpen. Het ROZ geeft u graag antwoord op dit soort vragen en geeft advies bij het starten van uw eigen bedrijf.

Advies eigen bedrijf starten

De eerste stappen bij het starten van een eigen bedrijf zijn eigenlijk vrij eenvoudig. U dient zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en bij de Belastingdienst voor een btw-nummer. In de praktijk voldoet dat niet helemaal. Er zijn wel regels verbonden aan ondernemen en u moet diverse zaken vooraf gaan bedenken. Onder andere over de volgende zaken:

Een eigen bedrijf starten vereist de nodige motivatie en kennis. Een bedrijf is niet zomaar opgezet en daarom geven wij u graag een duwtje in de goede richting. Een goede voorbereiding is het halve werk en kan verrassingen voorkomen. Zo is het schrijven van een ondernemingsplan een must en is het van uitermate belang om de markt goed te verkennen.

Ondernemingsplan schrijven

Om uw idee te toetsen op haalbaarheid schrijft u een ondernemingsplan. Dit plan schrijft u in eerste instantie voor uzelf om duidelijk te maken wat er allemaal komt kijken bij het starten van een eigen bedrijf. Met een ondernemingsplan is het ook gemakkelijker om in een later stadium anderen ervan te overtuigen dat u een goed idee heeft. Dit kan bijvoorbeeld belangrijk zijn om uw financiering rond te krijgen.

Neem contact met ons op »

Advies eigen bedrijf starten: ROZ helpt u

Het ROZ heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van startende ondernemers. We adviseren starters over de meest geschikte rechtsvorm. Ook leren we hen omgaan met de financiële administratie die daarbij hoort. Bovendien geven we inzicht in allerlei andere belangrijke aspecten van het starten van een nieuwe onderneming. Bent u benieuwd naar ons advies bij het starten van uw eigen bedrijf? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.