partner in ondernemen
Deel deze pagina:

18 jun
2018

Alex Lubberman van AL Verlichting helpt bedrijven met besparen op verlichtingskosten

Alex Lubberman is in augustus 2017 zijn eigen bedrijf gestart; AL Verlichting in Almelo. AL Verlichting levert projectverlichting. “Wij maken lichtadviezen en leveren LED verlichting aan het midden en klein bedrijf. Wij verzorgen ook de montage waardoor we onze opdrachtgevers volledig kunnen ontzorgen. Ondernemers kunnen wel 60% tot 70% aan verlichtingskosten besparen, daar helpen wij bij. Bijvoorbeeld door energie besparing, lagere onderhoudskosten (geen vervangingskosten defecte lampen), een betere werk/leef omgeving binnen het bedrijf en minder uitvalkosten”, legt Alex enthousiast uit.

Op de vraag waarom hij ervoor heeft gekozen om voor zichzelf te beginnen, is hij duidelijk. “Na twee slechte ervaringen met werkgevers werd het idee bij mijzelf steeds sterker om dit werk voor mijzelf te gaan doen, en dan beter. Opdrachtgevers willen dat je klantgericht bent en denkt in oplossingen. Daar speel ik op in. Wat ik wel eens als hinderlijk ervaar, is de lange tijd die bedrijven soms nemen om tot een beslissing te komen. Maar als ze dan eenmaal met mij in zee gaan, de enthousiaste reacties die ik dan van bedrijven ontvang, daar krijg ik energie van!”

Alex heeft bij de start gebruik gemaakt van de dienstverlening van ROZ. “Als beginnend ondernemer denk je dat je alles weet, maar uit ervaring weet ik dat een mening en advies van een onpartijdige instantie je blikveld verbreed. Hier kun je alleen maar je voordeel uit halen. Dat is de reden dat ik ben gaan kijken waar ik het beste terecht kon. Tijdens mijn oriëntatie heb ik met verschillende ondernemers gesproken en één van hen wees mij op het ROZ. Daar ben ik erg tevreden over. Door mijn adviseur ben ik gestructureerd te werk gegaan om mijn businessplan op papier te krijgen. Dat gaf mij een heldere kijk op de mogelijkheden en eventuele valkuilen. Ik heb enkele trainingen gevolgd waar ik kennis over marketing, media en sales heb opgedaan. Ook heb ik via het ROZ een coach gekregen waar ik iedere zes weken contact mee heb. Echt uitstekende brainstormsessies! Op aanraden van mijn coach heb ik grote stappen gemaakt op het gebied van internetmarketing en social media. Dit is de beste zet die ik gedaan heb.”

Hoe het tot nu toe gaat met het bedrijf van Alex? “Ieder begin is moeilijk, maar ondanks dat ben ik niet ontevreden. Het moet nog beter, maar dat vind ik een gezond streven van het ‘ondernemer zijn’. Op dit moment heb ik veel contacten uitstaan en ik hoop hier geleidelijk aan van te kunnen oogsten. Op de korte termijn ben ik gefocust op omzetgroei, mijn bedrijf laten groeien naar een volwaardig bedrijf waar ik een goede boterham mee kan verdienen. Voor de lange termijn is mijn ambitie om een goede naam op te bouwen, een betrouwbaar en kwalitatief bedrijf. Dat zijn de zaken waar ik persoonlijk waarde aan hecht en ik ervaar dat mijn opdrachtgevers hier net zo over denken.”

Tip van Alex
“Als aspirant ondernemer denk je dat je alles weet en dat je een geweldig idee of product hebt. Vraag eens advies en laat iemand anders eens meekijken. Een buitenstaander ziet het vaak net iets anders en geeft je meestal een verhelderende kijk. En twee weten meer dan één!”