partner in ondernemen
Deel deze pagina:

13 nov
2013

Almelose starters, ondernemers en studenten weten de weg te vinden naar de ROZ pop-up store

Het ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen) organiseert de hele maand november de Maand van het Ondernemen in Almelo, vanuit een tijdelijk winkelpand middenin de binnenstad. De teller staat na anderhalve week al op ruim 90 bezoekers. Dat hoge aantal is met name te danken aan de bijeenkomsten en activiteiten die het ROZ daar organiseert.

Zo waren er maandag 11 november drie groepen van elk 20 studenten van het ROC van Twente aanwezig. Maar ook op dagen dat er geen training of bijeenkomst op het programma staat, weten starters en ondernemers de weg te vinden naar de pop-up store en stellen zij hun vragen aan ondernemersadviseurs van het ROZ.

Donderdag 7 november vond de coachmiddag ‘De ondernemer draait door!’ plaats. Enkele coaches van het ROZ waren de gehele middag aanwezig om allerlei coachvragen te beantwoorden. ‘Het was een zinvolle middag waarbij de meest uiteenlopende vragen werden gesteld’, vertelt ROZ coach Edith Veltkamp. ‘Zo was er een fietsenmaker die met name in de wintermaanden meer omzet wilde genereren. En een dame van een gastouderbureau vroeg waar een personeelscontract aan moet voldoen’. Op dinsdag 26 november staat er weer een coachmiddag ‘De ondernemer draait door!’ op het programma, van 14.00 tot 17.00 uur.

Maandag 11 november verzorgde Bert Breukers, ondernemersadviseur en trainer bij het ROZ, de training ‘De ondernemende student’ voor drie verschillende groepen studenten van het ROC van Twente. In het kader van het vak ‘Ondernemen’ werd deze training aangeboden aan studenten van het MBO College voor Commercie en Ondernemen, richtingen Detailhandel en Groothandel. Aan de hand van praktijkvoorbeelden, oefeningen en rollenspellen werden studenten uitgedaagd om een meer ondernemende houding aan te nemen. De studenten deden enthousiast mee en de reacties waren erg positief.

Komende weken vinden er nog trainingen ‘Tips en trucs voor een goede administratie’ plaats, een inloopmiddag voor administratieve en boekhoudkundige vragen, een Starterszaterdag (met deelname van Rabobank, Belastingdienst, KvK, ROZ, Creative Fuel, Webwinkelvisie, Markant Internetdiensten, Qredits, Oostwerk administratief bedrijf en AJ Sound & Vision), een themabijeenkomst Ondernemen in de creatieve sector, een oriëntatieworkshop ‘Een eigen bedrijf iets voor u’ en een debat over de Almelose binnenstad als belangrijke motor van de lokale economie.

Openingstijden ROZ pop-up store: maandag 13.00 – 17.00 uur, dinsdag t/m vrijdag 9.00 – 17.00 uur en zaterdag 9.30 – 16.00 uur. Bekijk het programma van de Maand van het ondernemen op www.maandvanhetondernemen.nl.