partner in ondernemen
Deel deze pagina:

16 nov
2017

Startersevent Achterhoek voorziet in behoefte met powersessies, kennisplein en netwerken

Donderdag 16 november stroomde het Loopbaanplein in Winterswijk vol met startende ondernemers en mensen met plannen om een bedrijf te starten. ROZ organiseerde samen met de Sociale Dienst Oost Achterhoek het Startersevent Achterhoek van 13.30 tot 17.00 uur. Ruim 65 mensen die zich oriënteren op het ondernemerschap en pas gestarte ondernemers waren aanwezig.

Wethouder Wim Aalderink, gemeente Winterswijk, verzorgde de aftrap. “Ondernemers kunnen we nooit teveel hebben. Als wij als gemeenten economische groei willen realiseren, dan hebben we daar startende ondernemers voor nodig. Haal deze middag alle informatie op die u nodig heeft, maar kom vooral ook met elkaar in contact.”

Kennis opdoen, informatie ophalen en netwerken; dat stond centraal. Op twee momenten konden de bezoekers powersessies volgen waarin zij in 45 minuten werden bijgepraat over wat er allemaal komt kijken bij het starten van een bedrijf, social media, juridische aspecten, fiscale voordelen en plichten en succesvol klanten werven. Voor alle thema’s was meer dan voldoende animo. Op het kennisplein met dertien bedrijven en organisaties die kunnen helpen bij de start van het bedrijf, haalden de bezoekers informatie op. De starters konden tevens een nieuwe profielfoto laten maken door Tanja Bouwhuis Fotografie en Ontwerp.

Margreet Jansen (Het Woordenpalet), Joost Schrijver (Appel4you.nl) en Floris Dinkelman (Flofit), ambassadeurs van het Startersevent, sloten de middag af. Zij deelden hun starterservaringen en gaven de starters inspiratie mee naar huis. Zij vertelden waarom zij een eigen bedrijf zijn gestart, hoe het nu met ze gaat en waar ze tijdens de start tegenaan gelopen zijn.

“We zijn erg tevreden over het verloop van dit Startersevent”, vertelt Ellen Lansink, manager ROZ. “Enkele jaren geleden organiseerden we een soortgelijke bijeenkomst voor starters hier op het Loopbaanplein. Net als toen was er ook nu veel belangstelling. Zowel de starters als de aanwezige organisaties waren erg tevreden. We voorzien dus toch in een behoefte van starters om kennis en informatie op te halen met het organiseren van een Startersevent”.

ROZ en de Sociale Dienst Oost Achterhoek bedanken de volgende organisaties en bedrijven voor hun deelname aan het Startersevent Achterhoek: Appel4you.nl, Financieel Doordacht, Finsalus Verzekeringen, Flofit, Flynth, Het Woordenpalet, Kapitaal Lokaal, LPL Advocaten, Markant Internet, Niice Digital Marketing, Oostwerk administratief bedrijf, Rabobank Noord-en Oost-Achterhoek, Tanja Bouwhuis Fotografie en Ontwerp, UWV en Websiteaanbieder.nl.

Bekijk het programma en de presentaties hier >>