partner in ondernemen
Deel deze pagina:

01 mrt
2017

Anjo Zeegers: “Ik wil graag hét gezicht worden op het gebied van afscheidsplanning”

Anjo Zeegers uit Overdinkel is in de zomer van 2016 gestart met haar eigen bedrijf ‘Stories of life’ als uitvaartplanner en –verzorger. “Met name als uitvaartplanner wil ik me onderscheiden”, vertelt Anjo. “Toen ik de opleiding ‘uitvaartverzorging’ volgde, liep ik er tegenaan dat nabestaanden vaak niet weten hoe de overledene de uitvaart gewenst had, hooguit de wens voor cremeren of begraven is bekend. Dat zorgt in de korte periode na het overlijden tot aan de uitvaart vaak voor enorme druk en onzekerheid. Daar kan ik bij ontzorgen”, aldus Anjo.

“Ik begeleid mensen die terminaal zijn en hun naasten op praktisch en emotioneel gebied, zodat zij in alle rust los kunnen laten. Niet alleen het plannen van de uitvaart, maar ook onuitgesproken zaken bespreekbaar maken, samen herinneringen maken voor nu of voor de nabestaanden in de toekomst.  Na het overlijden kan ik ook de uitvaart verzorgen. Het voordeel is dat ik dan al volledig op de hoogte ben van de situatie en de nabestaanden al ken. Deze complete service wordt nog niet aangeboden en daarom heb ik besloten dat als zelfstandig ondernemer te gaan doen”, legt Anjo haar keuze voor het ondernemerschap uit. Daarnaast biedt ze een uniek assortiment as sieraden en memorial sieraden aan en maakt ze persoonlijke wandborden.

Anjo zat in een uitkeringssituatie en kwam via het UWV in contact met het ROZ. “De adviesgesprekken heb ik als zeer positief ervaren. Ik ben gestart met de voorbereidingsperiode en heb de training ‘Aan de slag met uw ondernemingsplan’ gevolgd. Die wekelijkse bijeenkomsten hebben bijgedragen aan een goed ondernemingsplan en het was inspirerend om andere starters te ontmoeten. Om een goede basis te kunnen leggen, heb ik een kleine financiering via het ROZ ontvangen. Ik maak nu ook gebruik van een coach via ROZ en heb me ingeschreven voor twee andere trainingen om de puntjes op de i te zetten. Ik vind het geweldig dat ik deze kans krijg via het ROZ”.

Het zelfstandig ondernemerschap bevalt Anjo goed. “Het is heerlijk om je eigen plan te kunnen trekken als ondernemer en deze steeds bij te stellen waar nodig. Al doende vormen zich nieuwe ideeën. Zo ben ik ook workshops gaan geven voor kinderen. We maken een memory box en ondertussen ontstaan mooie gesprekken over de dood”.

Het moeilijkste aan het ondernemerschap vindt ze het vergroten van de naamsbekendheid, omdat het iets nieuws is wat ze doet. “Ik heb het eerste halfjaar dan ook vooral besteed aan promotie en netwerken. Zo heb ik deelgenomen aan een ondernemerscafé van ROZ, de Digitale Werkplaats van Google bijgewoond en andere netwerkbijeenkomsten. Ook ben ik met mijn bedrijf de braderie opgegaan. Daar heb ik veel positieve reacties gekregen op mijn dienst”.

Hoe Anjo de toekomst voor zich ziet? “Ik wil graag hét gezicht worden op het gebied van afscheidsplanning”.

Tips van Anjo:
“Als je een bedrijf wilt starten is een goede voorbereiding erg belangrijk. Neem daar de tijd voor. Maak zoveel mogelijk gebruik van de diensten van het ROZ, er zijn voor iedereen passende mogelijkheden”.

Meer informatie over Stories of life: www.storiesoflife.nl