partner in ondernemen
Deel deze pagina:

15 okt
2018

Anne Baake wil met haar healthy lunchroom Oloa zoveel mogelijk mensen laten genieten van gezonde en lekkere maaltijden

Een healthy lunchroom met haverpancakes, proteïneshakes en gezondere taartjes. Dat is Oloa, de lunchroom van Anne Baake aan de Zuiderhagen in Enschede. Half juli van dit jaar was de opening van haar healthy hotspot, de voorbereidingen startten al eerder. “Ik was al langer bezig met sporten en gezonde voeding. Buiten de deur miste ik gezonde en lekkere opties, dus ben ik de plek waar ik naar op zoek was zelf gaan creëren! De baan die ik op dat moment had, gaf mij niet voldoende uitdaging en toen ben ik mijn plannen gaan uitwerken. Het proces van plan schrijven tot aan de opening heeft ongeveer een jaar geduurd”, vertelt Anne.

“De energie haal ik echt uit de enthousiaste reacties van klanten. Ook vind ik het leuk om zelf te kunnen beslissen wat ik ga doen. Heb ik zin om een taartje met aardbeien te maken, dan doe ik dat. Als ondernemer moet je wel tegen de financiële onzekerheid kunnen, dat vind ik wel eens lastig”, vertelt Anne eerlijk.

Omdat het ondernemerschap voor Anne nog nieuw was en zij goed voorbereid van start wilde gaan, heeft ze contact gezocht met ROZ. “Ik heb advies gehad bij het schrijven van mijn ondernemingsplan. Die adviesgesprekken waren heel nuttig. Door de kritische vragen ben ik ook zelf dieper gaan nadenken over bepaalde keuzes. De trainingen die ik heb gevolgd waren interessant en ik heb hier goed kunnen netwerken. Mijn administratie wordt gedaan door Oostwerk, het administratief bedrijf dat ook in Ondernemerscentrum H164 in Hengelo gevestigd zit, net als ROZ.”

Oloa is nog maar pas geopend en Anne is al erg tevreden. “Hoewel er natuurlijk nog ruimte is om verder te groeien, heb ik nu al vaste klanten die ik regelmatig terugzie. Dat vind ik erg leuk! Ik voorzie dus echt in een behoefte met mijn gezonde lunchroom. Voor de toekomst hoop ik meerdere vestigingen van Oloa te kunnen openen door Nederland, zodat nog meer mensen kunnen genieten van gezonde en lekkere maaltijden!”

Starterstip van Anne: “Bereid je goed voor en werk je plannen uitgebreid uit. Dit helpt echt bij de daadwerkelijke uitvoering van je bedrijfsidee en geeft je sturing!”

Check ook de website: www.oloa.nl.