partner in ondernemen
Deel deze pagina:

19 mei
2017

Anne Hofman wil verandering brengen in de cosmeticawereld in de regio

Anne Hofman is pas 21 jaar oud, maar nu al zelfstandig ondernemer. In augustus 2016 was ze klaar met haar opleiding schoonheidsspecialiste en op 1 december is ze met haar eigen bedrijf gestart. Bij Anne’s Beautysalon kun je terecht voor gezichtsbehandelingen, massages, gellak en harsbehandelingen.

1 december 2016 is ook de datum dat ze zich vestigde in Ondernemerscentrum H164 in Hengelo. “Ik had aan huis een ruimte waar ik vrienden en familie ontving, maar ik wilde wel graag groeien met mijn bedrijf. Ik ging op zoek naar een aparte ruimte, zodat ik niet iedereen thuis hoefde te ontvangen”, aldus Anne. Tijdens haar zoektocht op Google kwam ze bij H164 terecht en heeft ze meteen een afspraak gemaakt. “De ruimtes hier zijn betaalbaar en dat is voor mij als starter ideaal. En ik kreeg een adviseur toegewezen waar ik met al mijn vragen terecht kan. Ook de professionele ontvangst door de receptie en de aanwezigheid van andere beginnende ondernemers vind ik een pre. Het bevalt me goed hier.”

Waarom Anne zo jong al voor zichzelf is begonnen? Dat heeft meerdere redenen, legt ze uit. “Er zijn best veel beautysalons, maar iedereen heeft zijn eigen ideaalbeeld en werkwijze. Het is lastig om een salon te vinden die echt bij jou past. Nu ik mijn eigen salon heb, kan ik het doen zoals ik het zelf wil. De behandelingen aanbieden die ik wil bieden. Daarnaast vind ik de behandelingen in grote salons vaak productiewerk. Ik wil juist een stukje extra kwaliteit en advies bieden en dat kan in mijn eigen salon. Mijn onderscheidende vermogen is dat ik mensen die minder te besteden hebben ook een kwalitatief goede behandeling kan bieden. Ik werk met een Nederlands product, Nouvital, dat in deze regio nauwelijks gebruikt wordt. In Nederland zijn de eisen heel hoog, daardoor weet ik dat de kwaliteit van het product goed is. En de prijs is relatief laag.”

Het gaat tot nu toe boven verwachting met Anne’s Beautysalon. “Om mijn naamsbekendheid te vergroten heb ik me aangesloten bij Social Deal. Dat is een soort Groupon, ze werken met vouchers. Daardoor heb ik meer klanten gekregen”. Voorlopig houdt Anne haar baan er nog bij naast. Ze heeft daar een mooie functie en is zo verzekerd van een vast inkomen. Wat ze hoopt voor de toekomst van haar bedrijf? “Ik wil graag een goed draaiend bedrijf én tevreden klanten. Ik hoop dat ik met mijn bedrijf verandering kan brengen in de cosmeticawereld hier in de regio.”

Bekijk de website van Anne’s Beautysalon >>