partner in ondernemen
Deel deze pagina:

13 apr
2016

Buro Zorgeloos heeft een duidelijke ambitie: "Over vijf jaar landelijke dekking"

Elmer Ypenburg is sinds 1 december 2015 gevestigd in Ondernemerscentrum H164 met zijn bedrijf Buro Zorgeloos. Buro Zorgeloos is een advies- en bemiddelingsbureau dat vakanties (en revalidatie) organiseert voor mensen met een (tijdelijke) beperking, chronisch zieken en ouderen. Daarnaast geeft Buro Zorgeloos advies en begeleiding aan accommodaties op het gebied van toegankelijkheid en verzorgt bejegeningstrainingen voor personeel van hotels en andere overnachtingsmogelijkheden.

“Buro Zorgeloos fungeert als een soort makelaar tussen de doelgroep, de accommodaties en diverse samenwerkingspartners. Persoonlijke benadering staat voorop. Ik ga naar de klant toe, vraag wat zijn of haar wensen zijn rondom een vakantie en kom met een voorstel op maat. Ik verricht de boekingen en organiseer eventuele zorgverlening ter plaatse. Dat doe ik niet alleen voor de individuele reiziger, echtparen of gezinnen. Ook zorginstellingen of groepen kunnen zich bij mij melden voor het organiseren van een vakantie. Ik werk met allerlei partijen samen, zoals een gespecialiseerde touroperator, verbonden aan de ANVR en de SGR, om onze klanten zo zorgeloos mogelijk op vakantie te kunnen laten gaan”, aldus Elmer.

Elmer is afkomstig uit de zorgwereld. “Ik wil de brug slaan tussen zorg en toerisme. De doelgroep weet het aanbod voor een passende vakantie niet goed te vinden en het aanbod weet de klant niet te bereiken. Daar spring ik op in”.

Eind oktober 2015 heeft Elmer zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Enschede. “Ik was op zoek naar een ruimte en op de terugweg kwam ik langs H164. Ik wist van de mogelijkheden van verhuur hier en ben meteen even langsgegaan. Ik heb ook andere panden bezocht, maar voor H164 gekozen vanwege de trainingen, het advies en de prijs”, licht Elmer toe. ROZ is ook gevestigd in H164 en huurders kunnen gebruik maken van de diensten van hen. Zo heeft Elmer enkele trainingen gevolgd en een adviseur toegewezen gekregen waar hij met al zijn vragen terecht kan.

“Per 1 december 2015 ben ik hier gevestigd en het bevalt prima. De ruimte is voor mijn werkzaamheden groot genoeg en een prima uitvalsbasis, want ik ben veel op pad. De receptie zorgt voor een professionele ontvangst en ook over de huismeester ben ik erg tevreden”, aldus Elmer.

Elmer is goed voorbereid van start gegaan. Hij heeft eerst het bedrijfsidee uitvoerig uitgewerkt en de afspraken met samenwerkingspartners vastgelegd. Nu richt hij zich vol op de klantenwerving. “Ik probeer niet alleen rechtstreeks onze doelgroep te benaderen, maar juist ook via hun families bekendheid te verwerven. Ik heb ook contacten met ouderenbonden, patiëntenverenigingen, ROC en de Hogeschool voor Toerisme in Breda”.

“Waar ik over vijf jaar sta met Buro Zorgeloos? Dan heb ik een landelijke dekking en dependances in het land van waaruit de intakes met klanten plaatsvinden. De eerste contacten elders, in Almere en omstreken, zijn er al”.

Meer informatie: www.burozorgeloos.nl