partner in ondernemen
Deel deze pagina:

19 jan
2017

Chloé Happy in Organising: “Ik wil de opruimgoeroe van Twente en omgeving worden”

Chloé van Driel uit Hengelo is in september 2016 officieel van start gegaan als personal organiser onder de naam Chloé Happy in Organising. Chloé coacht en begeleidt mensen bij het aanbrengen van orde, overzicht en structuur in huis of op het werk. Denk daarbij aan het verzorgen van de administratie, opruimen, verhuizen, plannen en time management. Zowel particulieren als zelfstandig ondernemers en werkgevers kunnen bij haar terecht.

“Waarom ik voor mezelf begonnen ben? Ik wilde graag doen wat ik echt leuk vind en niet meer voor een werkgever werken. Ik wil zelf bepalen wat ik doe met mijn tijd en wanneer. Ik dacht er al een poosje over na om te starten met een eigen bedrijf en heb uiteindelijk de knoop doorgehakt en mijn baan opgezegd. Een moedige stap vond ik zelf, omdat ik voorheen altijd alleen maar voor zekerheid ging”, aldus Chloé.

Chloé heeft vervolgens de opleiding voor professional organiser gevolgd en afgerond. Ze had bij de start wel behoefte aan een sparringpartner en feedback. “Ik kan veel zelf, maar heb altijd behoefte om dingen te delen en wil graag nieuwe dingen leren”. Een vriend van Chloé die ook voor zichzelf is begonnen had goede ervaringen met het ROZ en wees haar hier op.

“Bij het ROZ heb ik een aantal trainingen gevolgd zodat ik op de hoogte ben van wat er allemaal komt kijken bij het ondernemerschap. Trainingen op het gebied van marketing, administratie en zoekmachine optimalisatie. Vroeger op school had ik al affiniteit met marketing en deze training vond ik erg interessant. De training over administratie was erg leerzaam. Ik doe zelf mijn boekhouding. De vindbaarheid van mijn website laat ik over aan mijn webbouwer, maar ik weet nu wel waar hij over praat en hoe het werkt. Het leuke is dat je tijdens de trainingen met andere ondernemers bent die in dezelfde situatie zitten als jij. Ik heb hier goede contacten aan over gehouden”, vertelt Chloé.

Ook heeft Chloé bij de start advies gehad van ondernemersadviseur Marieke Slot. “Ik ervaar de gesprekken, adviezen en het contact met Marieke als zeer positief. Natuurlijk moet je het zelf doen als ondernemer, maar met vragen kan ik nog steeds bij haar terecht. Marieke heeft mij in contact gebracht met één van de ROZ coaches. Zij helpt me mijn naamsbekendheid te vergroten. We brainstormen over allerlei ideeën waar ik vervolgens zelf mee aan de slag kan. Ook geeft ze me advies bij mijn website”.

Het enige waar Chloé weleens tegenaan loopt sinds de start van haar bedrijf is zijzelf. En dat ervaart ze niet als negatief, maar als een mooie les. “Als zelfstandig ondernemer moet je echt alles zelf doen. Jij bent verantwoordelijk voor wat wel en niet goed gaat. Zo kwam ik erachter dat ik moeilijke keuzes kan maken en dat ik soms gewoon moet ‘doen’ in plaats van ‘denken’. Wat ik als meest positieve ervaar is de vrijheid. Vrijheid in alles wat ik doe en niet doe; ik kan het beslissen en mijn tijd indelen zoals ik zelf wil. Ik krijg er ook veel energie van”.

Omdat het vak ‘Personal Organiser’ nog vrij nieuw is in Nederland en met name in Twente, is Chloé nog steeds druk bezig met het vergroten van haar naamsbekendheid. “Mensen willen bij een personal organiser weten wie de persoon achter het bedrijf is. Ik kom natuurlijk wel bij je thuis of op jouw werkplek en zie dan alles. Gemiddeld doet een potentiële klant er vijf maanden over om daadwerkelijk een afspraak met mij te maken”. Chloé wil allereerst graag parttime met haar bedrijf aan de slag, zodat ze ook tijd heeft voor haar eigen huishouden en privéleven. Over een paar jaar ziet ze zichzelf ook wel lezingen en trainingen geven binnen grote bedrijven en aan (startende) ondernemers. “Ooit zei iemand me dat je als zelfstandig ondernemer klein moet beginnen en groot moet dromen. Nou, dat doe ik al. Ik droom er stiekem van de opruimgoeroe van Twente en omgeving te worden”.