partner in ondernemen
Deel deze pagina:

24 jan
2014

Cursus ROZ voor Centrale Deelnemersraad ROC van Twente

Dinsdag 21 januari gaf Bert Breukers, ondernemersadviseur en trainer bij het ROZ, een cursus aan de Centrale Deelnemersraad (CDR) van het ROC van Twente. Het idee van deze cursus was elkaar beter te leren kennen.

De CDR bestaat uit studenten van het ROC van Twente; alle colleges van het ROC van Twente nemen zitting in de CDR. Ieder college is door minimaal 1 en maximaal 2 studenten vertegenwoordigd, momenteel zijn er 20 studenten actief binnen de CDR.

De CDR vergadert één keer per vier weken. Omdat de leden allemaal van andere opleidingen en vestigingen komen, kennen zij elkaar niet heel goed. Weten wie wie is en wat de andere leden doen, draagt bij aan het nastreven van het doel: als klankbord fungeren voor de studenten. Daarom gaf ROZ een cursus waarin de leden elkaar beter leerden kennen. Ook andere aspecten dan kennismaking kwamen aan bod, zoals luisteren naar elkaar en gericht vragen stellen over een onderwerp. Maar ook elkaar respecteren en voor sommigen angst overwinnen om voor een grote groep jezelf te presenteren.

cdrocvt

Voorzitter Melvin Bos: “Soms werden we verrast door wat iemand bezighoudt en wat iemand leuk vindt om te doen. Deze cursus was een goede manier om elkaar beter te leren kennen en hierdoor hebben we meer respect voor elkaar en vertrouwen in elkaar gekregen. Ik ben van mening dat door elkaar goed te leren kennen, wij als groep meer kunnen bereiken”.

Meer informatie over de Centrale Deelnemersraad van ROC van Twente: www.cdrrocvantwente.nl