partner in ondernemen
Deel deze pagina:

06 dec
2019

De week van...Bert Breukers

Al ruim 14 jaar lang helpen wij starters en ondernemers. Maar wat doen wij dan zoal? Hoe zien onze werkdagen eruit? Collega Bert Breukers, ondernemersadviseur en projectleider, geeft jou een kijkje in zijn afgelopen werkweek.

Dag #1 – maandag 2 december 2019
StarteninTwente.nl, ken jij dit online platform met informatie en advies, tools en netwerkmogelijkheden al? Dit platform hebben we ruim een jaar geleden samen met de Twentse gemeenten en InnoValor ontwikkeld, mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel, en kent al bijna 4000 unieke bezoekers én bijna 300 actieve gebruikers! Vandaag ben ik voorbereidingen aan het treffen voor de groep starters waarmee ik morgen met enkele tools van dit platform aan de slag ga. Heb je vragen over StarteninTwente.nl of wil je meer weten over dit platform? Bel of mail mij even (06-10756286, b.breukers@rozgroep.nl), ik vertel je er graag meer over!”

Dag #2 – dinsdag 3 december 2019
“Mensen met ondernemersideeën voorbereiden op de start van hun bedrijf! Dat doen we met ons groepsgewijze trainings- en begeleidingsprogramma Succesvol van start, die mijn collega’s Marieke Slot, Chantal Os en ik verzorgen. In vijf bijeenkomsten komen de belangrijkste thema’s van het ondernemerschap aan bod en gaan de deelnemers aan de slag met hun plannen. Niet alleen in de bijeenkomsten, maar ook thuis. Ondernemerschap is zelfstandigheid! Vandaag stond de 3e bijeenkomst voor deze enthousiaste groep op het programma, waarin zij onder meer aan de slag gingen met enkele tools van StarteninTwente.nl om meer inzicht te krijgen in hun doelgroep en ze hebben een start gemaakt met hun financiële plan.”

Dag #3 – woensdag 4 december 2019
“Wist je al dat ik elke woensdagochtend in Winterswijk zit? Op het Loopbaanplein Oost Achterhoek in Winterswijk zijn mijn collega’s Ton Veldhuizen, Benno Ekkelboom en ik enkele dagdelen in de week aanwezig. In de Achterhoek werken we voor de Sociale Dienst Oost Achterhoek en de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk, gemeente Bronckhorst en sinds begin dit jaar ook voor de gemeente Lochem! Wil je eens sparren over je idee of jouw bedrijf? Kom gerust langs op het Loopbaanplein op maandag, dinsdag of woensdagochtend. We gaan graag met je in gesprek!”

Dag #4 – donderdag 5 december 2019
“Training verdienmodellen bij Gemeente Enschede voor deelnemers Move2Social Twente, een intensief begeleidingstraject voor sociaal ondernemers waarin ROZ één van de partners is. Iedereen deelde zijn of haar waardepropositie en ging op zoek naar mogelijke en passende verdienmodellen hierbij, met behulp van de tool Bedrijfsmodelkaarten van StarteninTwente.nl. Inspiratie ontvingen de deelnemers ook door mee te denken met elkaar! Vanuit de verschillende partners van Move2Social waren ook Loes Nijskens, Maxime Kalse, Leonie Heuvelink, Rob Marsch en Marte Di Prima aanwezig.”

Dag #5 – vrijdag 6 december 2019 
“Onderwijsdag! Als ROZ werken we al jarenlang samen met het ROC van Twente om ondernemerschap en ondernemendheid te bevorderen bij studenten en in het onderwijs. Dat betekent dat we heel veel trainingen, gastcolleges en leergangen verzorgen over verschillende thema’s binnen het ondernemerschap en studenten begeleiden die een bedrijf willen starten. De verschillende colleges binnen het ROC weten ons steeds beter te vinden. Vandaag verzorgde ik tweemaal een workshop over ondernemend gedrag voor studenten van Commercie & Handel waarin zij aan de slag gingen met het Business Model Canvas om van een idee tot een plan te komen. Bartjan Groothengel en JanGroothuis, bedankt voor de uitnodiging! Nu onderweg naar Saxion voor een gesprek met Martijn Derkzen. Dit was het kijkje in mijn werkweek. Heb je nog vragen of wil je graag in gesprek? Neem contact met mij op via b.breukers@rozgroep.nl of 06-10756286. Alvast een fijn weekend!”

De week van Bert deelden we dagelijks via onze LinkedIn– en Instagram-bedrijfspagina. Volg jij ons al?

Bekijk ook de Week van Maurice Krake >>
Bekijk ook de Week van Marte di Prima >>