partner in ondernemen
Deel deze pagina:

12 jul
2019

De week van...Marte di Prima

ROZ bevordert ondernemerschap. Wij helpen starters en ondernemers. Maar wat doen wij dan zoal? Hoe zien onze werkdagen eruit? Collega Marte di Prima, startersadviseur en accountmanager sociaal ondernemen, geeft je een kijkje in haar afgelopen werkweek.

Dag #1 – maandag 8 juli 2019
“Een lekker begin van de werkweek! Op bezoek bij UN Bike, het mooie bedrijf van starter Fadi Alnakoud in Enschede. Onder de indruk van de gedrevenheid en groei die hij doormaakt! Daarna naar mijn werkplek voor de maandagochtenden waar ik altijd dit tropische uitzicht heb. Wist je al dat ROZ ook een locatie heeft in het Stadskantoor van Enschede?”

Dag #2 – dinsdag 9 juli 2019
“Samen met collega Sharon Leuveld de presentatie voorbereiden voor de training ‘Van idee naar een sociale onderneming’ die ik morgenavond met collega Ilse van den Brand verzorg bij de Zekere Basis in Enschede. In deze training van drie dagdelen gaan de deelnemers aan de slag met hun businesscase waarmee ze de basis leggen voor een sociale onderneming. Morgenavond is de laatste avond en pitchen de deelnemers hun plannen voor enkele mensen uit het werkveld van sociaal ondernemen.”

Dag #3 – woensdag 10 juli
“Woensdag beldag! Vandaag heb ik 5 startende ondernemers gesproken. Wij kunnen mensen met een goed bedrijfsidee op allerlei manieren ondersteunen. In een telefonische intake bespreek ik het ondernemersidee, de achtergrond en motivatie. Ik maak een eerste inschatting van de haalbaarheid van de plannen en geef een eerlijk advies over de kansen en mogelijkheden. Als het plan in potentie kansrijk is en we een positieve indruk hebben van de motivatie en drive van de potentiële ondernemer, dan kan de starter deelnemen aan ons trainings- en begeleidingsprogramma ‘Succesvol van start’. Daarnaast had ik een leuk adviesgesprek met deze dames. Zij willen starten met een bedrijf in dagbesteding in Enschede. Vanaf september gaan zij deelnemen aan ‘Succesvol van start’!”

Dag #4 – donderdag 11 juli
“Throwback Thursday! Vorige week donderdag was er weer een mooie bijeenkomst van het Netwerk Sociaal Ondernemers Oost NL bij Lijstenmakerij Martin in Neede. Geweldig inspirerend verhaal van ondernemer Martin Morsink en collega Kelly over hun missie en aanpak. Wat een impact maken zij door mensen een kans te bieden die anders heel moeilijk aan een baan kunnen komen. Zoveel blije en trotse medewerkers gezien. Daarnaast was Sjors Vinke van Raakkracht te gast. Hij vertelde alles over het belang van storytelling voor sociaal ondernemers.”

Dag #5 – vrijdag 12 juli
“Enthousiast gesprek gehad met Frank Stiksma van lectoraat Regio Ontwikkeling van Saxion Deventer. Kennis gedeeld over wat ROZ allemaal doet om sociaal ondernemerschap te stimuleren en het creëren van ecosystemen voor sociaal ondernemen. Binnenkort een vervolg met de Cleantechregio. Na inspanning volgt ontspanning. Gisteravond gezellige vakantiebarbecue met collega’s. Dit was het kijkje in mijn werkweek. Heb je nog vragen of wil je graag in gesprek? Neem contact met mij op via m.diprima@rozgroep.nl of 06-23218275. Alvast een fijn weekend!”

De week van Marte deelden we dagelijks via onze LinkedIn– en Instagram-bedrijfspagina. Volg jij ons al?