partner in ondernemen
Deel deze pagina:

20 sep
2019

De week van...Maurice Krake

Al ruim 14 jaar lang helpen wij starters en ondernemers. Maar wat doen wij dan zoal? Hoe zien onze werkdagen eruit? Collega Maurice Krake, ondernemersadviseur, geeft jou een kijkje in zijn afgelopen werkweek.

Dag #1 – maandag 16 september 2019
“Bbz-kredietaanvragen, daar ben ik nu het drukst mee. Hoe dat in z’n werk gaat? Als een ondernemer met financiële problemen ons belt, komen wij zo snel mogelijk langs op het bedrijf. Ik bespreek de situatie met de klant en vraag allerlei cijfers op. Ik zoek contact met de boekhouder en eventuele schuldeisers vraag ik invorderingsmaatregelen op te schorten. Als ik de aanvraag en cijfers van de ondernemer binnen heb, analyseer ik de kredietbehoefte en kijk welke kredietmogelijkheden er zijn. Samen met de ondernemer bespreek ik dan de verschillende mogelijkheden. Het uiteindelijk doel is dat de ondernemer zijn levensvatbare onderneming kan voortzetten. De Bbz-regeling is door de overheid in het leven geroepen om de ondernemers bij te staan. Gelukkig zijn al veel ondernemers met deze regeling geholpen.”

Dag #2 – dinsdag 17 september 2019
“Naast mijn functie als ondernemersadviseur geef ik ook af en toe trainingen. Zoals vandaag de training Financiële Basiskennis voor deze enthousiaste groep! In deze training informeer ik de veelal startende ondernemers over de belangrijkste financiële begrippen waar ze als ondernemer mee te maken krijgen. Ze leren onder andere een balans en winst- en verliesrekening te lezen en op te stellen. Ook is er vandaag aandacht voor Prinsjesdag. Op de site van Ondernemersplein vind je een overzicht van de belangrijkste wijzigingen voor ondernemers.”

Dag #3 – woensdag 18 september 2019
“Coachbijeenkomst! Met de ROZ coaches zijn we vanochtend op bezoek geweest bij twee ondernemers: Sip Akker van Euroconnexxion Automotive in Almelo, importeur en distributeur van uitlaatsystemen, en Maikel Ordelmans van Ordelmans Techniek en Service in Borne, ontwikkelaar en producent van technische oplossingen van complete productieprocessen. Bij ROZ hebben we naast ondernemersadviseurs ook een pool met coaches. Veelal oud-ondernemers of mensen uit de coachingswereld, elk met hun eigen specialisatie waarmee de ondernemer kan sparren. Jaarlijks organiseren we enkele bijeenkomsten met onze coaches, waaronder een bedrijfsbezoek zoals vandaag. We kunnen leren van de verhalen van ondernemers. Hoe hebben zij bepaalde zaken ervaren, waar zijn zij tegenaan gelopen en hoe kun je dat weer meenemen in je coaching. Erg leuke en interessante ochtend, ondernemers én coaches dank daarvoor!”

Dag #4 – donderdag 19 september 2019
“Throwback Thursday! Vorige week heb ik samen met mijn collega’s Bert Breukers, Sharon Leuveld en één van onze coaches Kitty Leemreize-Willemsen ondernemers geholpen met hun groeivraagstukken. We brachten samen met de Gemeente Almelo en Werkplein Twente ondernemers bijeen om van elkaar te leren. Groeivragen werden gedeeld en concrete tips en ideeën van de andere ondernemers volgden meteen. Mooi om te zien dat dit werkt! Dat gaven de ondernemers ons ook terug, daarom organiseren we binnenkort een vervolg.”

Dag #5 – vrijdag 20 september 2019
“Bbz-krediet toegekend! Vandaag kwam een ondernemer de akte van geldlening ondertekenen. Hij klopte bij ons aan vanwege noodzakelijke financiering voor groei. Er is werkkapitaal nodig om een doorstart mogelijk te maken. Vanwege tegenvallers in het verleden heeft hij geen goede vermogenspositie en kon hij niet terecht bij andere financiers. Mooi om te zien dat we via Bbz ervoor kunnen zorgen dat dit bedrijf overeind blijft en door kan! Dit was het kijkje in mijn werkweek. Heb je nog vragen of wil je graag in gesprek? Neem contact met mij op via m.krake@rozgroep.nl of 06-11032460. Alvast een fijn weekend!”

De week van Maurice deelden we dagelijks via onze LinkedIn– en Instagram-bedrijfspagina. Volg jij ons al?

Bekijk ook de Week van Marte di Prima, startersadviseur en accountmanager sociaal ondernemen >>