partner in ondernemen
Deel deze pagina:

25 aug
2017

Deelnemers tweede programma Twente Move2Social zijn bekend

Er is in Twente veel animo voor sociaal ondernemerschap. Met 48 inzendingen voor het eerste programma, zijn we toch weer blij verrast met 61 mooie initiatieven voor het tweede programma. Zeker iets waar we als organisatie zeer trots op zijn: het borrelt en bruist in Twente met sociaal ondernemende plannen en activiteiten. Deze week zijn door de partners elf deelnemers geselecteerd voor deelname aan het tweede programma. Bij de selectie werd gekeken naar de samenstelling van de groep, diversiteit van de initiatieven, maatschappelijke impact en aansluiting van de behoefte van de deelnemer met het programma-aanbod.

De deelnemers voor het tweede programma van Twente Move2Social zijn: Buurtbarometer, Stadsgilde Enschede, Gezinshuis Knuzz, Koffiedik Kijken met de Burgemeester, ErinThuis, unBRICKable, Luwies, Groene Marktplaats, Moppie-Kussens met Karakter, Sociale Belevings- en Kenniswinkel en GreenHouse Burgers. Namens ROZ, één van de partners in het project, allemaal gefeliciteerd met jullie uitverkiezing voor deelname!

Elf deelnemers met elf zeer uiteenlopende nieuwe sociale initiatieven met prachtige kansrijke innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Stuk voor stuk met verschillende achtergronden en maatschappelijke impact: werkgelegenheid en arbeidstoeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, verbeteren leefomgeving en milieu, circulaire economie, armoedebestrijding, ondersteuning langer zelfstandig thuis wonen, sociale welvaart en cohesie.

Vanaf maandag 2 oktober start het intensieve programma met tien dagdelen (workshops), vijf expertmeetings en businesscoaching door ondernemers vanuit het netwerk. Tijdens het programma worden de deelnemers geholpen met allerlei aspecten die van belang zijn om een sociale onderneming te starten; het werken met een Social Business Model Canvas om te komen tot een goed bedrijfsmodel, maatschappelijke impactmeting, keuze verdienmodel, community building en social media, waarde propositie, financieringsinstrumenten en nog veel meer. Uiteindelijk worden de ondernemingsplannen in een pitch voorgelegd aan een aantal financiers op het slotevent medio december, zodat de sociaal ondernemers in spé daadwerkelijk verder aan de slag kunnen met hun onderneming, of het aanscherpen daarvan op sociale impact.

Voor de tweede ronde is inschrijven niet meer mogelijk, maar Twente Move2Social gaat waarschijnlijk in 2018 door met dit programma. Dus heb je een goed idee voor een sociale onderneming? Aanmelden kan nog steeds!