partner in ondernemen
Deel deze pagina:

06 apr
2016

Deze week: Week van het Ondernemen ROC van Twente

Van maandag 4 t/m vrijdag 8 april krijgen studenten van ROC van Twente de kans om deel te nemen aan verschillende workshops en presentaties gericht op ondernemerschap en ondernemendheid.

Zo zijn er o.a. workshops door ondernemers van Tjellens, Autolease Twente en de Filmcrew die hun ervaringen graag delen. Daarnaast vertelt Rob Toussaint van Heracles Almelo over het runnen van een voetbalclub en staat er een bedrijfsbezoek naar Munsterhuis op het programma waar vooral de klant en de beleving centraal staan. De week wordt op vrijdag 8 april afgesloten met een Marsh Mellow Challenge, een spannend teamspel waarbij goed samenwerken en initiatief nemen even belangrijk zijn. Deze bijzondere week wordt voor de vierde keer op rij georganiseerd door en voor studenten.

Bootcamp voor ondernemers
Nieuw dit jaar is een bootcamp speciaal voor studenten die net een bedrijf zijn gestart of van plan zijn een bedrijf te starten. In een speciaal 4-daags programma voor max. 10 studenten zitten bedrijfsbezoeken, workshops met tips, ideeën en voorbeelden uit de praktijk van salestrainers. Natuurlijk ontbreekt een echte fysieke training van een bootcamp coach niet. Deze bootcamp coach is Floris Dinkelman. Floris, oud-student en Mbo-uitblinker van ROC van Twente, is tijdens zijn opleiding gestart met zijn eigen bedrijf FloFit en werkt nu als ondernemer en personal trainer. ROZ is ook betrokken bij de bootcamp; Bert Breukers, ondernemersadviseur en trainer bij ROZ, heeft de studenten getraind en van allerlei tips voorzien voor het starten van een bedrijf.

Ondernemerslab Twente
De Week van het Ondernemen wordt georganiseerd in het kader van het Ondernemerslab Twente, waarin ROC van Twente en ROZ samenwerken aan het stimuleren van ondernemerschap bij studenten. Eveneens betrokken bij de organisatie is SARV in school.

Meer informatie over de Week van het Ondernemen: www.wvho.nl.