partner in ondernemen
Deel deze pagina:

20 mrt
2014

Dyon de Jong wint pitchfinale tijdens Week van het Ondernemen op ROC van Twente

Van maandag 17 tot en met donderdag 20 maart stond ondernemerschap centraal op het ROC van Twente. ROC en ROZ organiseerden voor de tweede keer de Week van het Ondernemen. Dagelijks stonden er verschillende workshops op het programma, onder meer over ondernemend onderwijs, social media, ondernemen in de zorg en in de bouw. De week werd afgesloten met een Grande Finale op donderdagmiddag 20 maart.

ROZ ondernemersadviseurs Bert Breukers en Benno Ekkelboom verzorgden één van de workshops, namelijk ‘Hoe verkoop je jezelf in één minuut’. In deze workshop gingen de studenten aan de slag met de elevator pitch. De beste pitchers uit de workshop, die drie keer werd aangeboden, streden om de prijzen tijdens de Grande Finale.

De jury bestond uit John van der Vegt, voorzitter College van Bestuur van ROC van Twente, Mariska ten Heuw, wethouder gemeente Hengelo, Sjon Reimink, manager ROZ en Michelle Voorhuis, student van het ROC en betrokken bij de organisatie van de Week van het Ondernemen. Speciale gast en tevens jurylid was Arijan van Bavel, ook wel bekend als Adje uit de show van Paul de Leeuw. Tijdens het juryberaad vertelde hij enthousiast over hoe hij zijn huidige bedrijf Recreatiepark de Waarbeek weer op de kaart heeft gezet.

Vol spanning wachtten de negen studenten op de uitslag van de jury. De pitches werden beoordeeld op originaliteit, verbale en non-verbale communicatie. De 17-jarige Dyon de Jong kwam als winnaar uit de bus. Hij liet nummer twee Boy de Haan en nummer 3 Mike Tibbe achter zich en ging er met een Ipad en een cheque voor persoonlijke coaching door het ROZ vandoor. Presentatoren Celine Martinez en Joey Smit, beide ROC studenten en betrokken bij de organisatie van de Week van het Ondernemen, vroegen de perplexe Dyon om een eerste reactie: “Ik had echt nooit verwacht dat ik zou winnen en weet dus ook niet zo goed wat ik moet zeggen. Ik vind het wel erg leuk en ben blij met mijn prijzen”.

De drie beste pitchers Week van het Ondernemen 2014
Vlnr: Boy de Haan, winnaar Dyon de Jong en Mike Tibbe.

Zowel de organisatie als de studenten waren erg tevreden over het verloop van de week, die met een verdubbeld bezoekersaantal van 300 ten opzichte van 150 vorig jaar, als succesvol bestempeld mag worden.

De Week van het Ondernemen werd georganiseerd in het kader van het Ondernemerslab Twente, waarin het ROC van Twente en ROZ samenwerken aan het stimuleren van ondernemerschap bij studenten.

Meer informatie over het Ondernemerslab: www.ondernemerslabtwente.nl.