partner in ondernemen
Deel deze pagina:

29 jan
2013

Een kleine 40 bezoekers bij infomiddag voor creatieve sector in Zwolle

Na succesvolle bijeenkomsten in juni in de Creatieve Fabriek in Hengelo en in september in het Burgerweeshuis in Deventer, organiseerden het ROZ en IkStartSmart maandag 28 januari 2013 wederom een informatieve en interactieve middag over creatief ondernemerschap, ditmaal voor in Zwolle.

Een kleine 40 bezoekers, met name ondernemers die al actief zijn in de creatieve sector, maar ook potenti√ęle starters waren aanwezig in Cultuurwerkplaats R10. Beide organiserende partijen brachten de aanwezige creatievelingen op de hoogte van wat zij voor hen als starters en ondernemers kunnen betekenen en welke activiteiten zij verrichten op het terrein van het stimuleren van (creatief) ondernemerschap. Shanna Jongkind, deelnemer in het IkStartSmart traject, en Hans Visschedijk, ROZ coach en creatief ondernemer, deelden hun praktijkervaringen.

Shanna is al gestart met haar bedrijf Fototour360 en is gespecialiseerd in (interactieve) panoramafotografie. Hetgeen ze startende ondernemers mee wil geven is ‘zet je plannen op papier’. “Door alles wat ik wilde doen en hoe ik het wilde doen op papier te zetten, werd voor mij steeds duidelijker welke markt ik op moest en waar ik mijn klanten kan vinden”.

Hans Visschedijk gaf de (potenti√ęle) ondernemers enkele waardevolle tips mee. “Als ondernemer moet je durven, lef tonen. En je moet de beste zijn in dat wat jij doet. Althans, daarvan moet je zelf overtuigd zijn”. De middag werd afgesloten met een netwerkborrel. Zowel de aanwezigen als de organiserende partijen waren erg enthousiast over de bijeenkomst, die mede mogelijk werd gemaakt door de Provincie Overijssel.