partner in ondernemen
Deel deze pagina:

12 jul
2018

Elf sociaal ondernemers nemen deel aan derde ronde Twente Move2Social

Ook voor de derde editie van Twente Move2Social zijn er veel aanmeldingen binnengekomen. Het is iets waar we trots op mogen zijn. Twente kent een groot aantal ondernemers en burgerinitiatieven met sociaal ondernemende plannen en activiteiten. Afgelopen week zijn door de partners van Twente Move2Social elf deelnemers geselecteerd voor deelname aan de derde editie van dit programma. Bij de selectie is gekeken naar de samenstelling van de groep, diversiteit van de initiatieven, maatschappelijke impact en aansluiting van de behoefte van de deelnemer met het programma-aanbod.

De ondernemingen die zijn geselecteerd voor het derde programma van Twente Move2Social zijn: Beweeg & Zo, Verkeersbureau Zorg, Groen Geld, APP-signaal, Old to Gold, The Lagom Group, Rebels United, Database Ervaringsdeskundigheid, Noaberhoes Windmolenbroek, Enschedese Uitdaging en Kikkerik, even ikke. Elf deelnemers en projecten met uiteenlopende maatschappelijke doelstellingen op het gebied van onder andere een vitale samenleving, werkgelegenheid, circulaire economie en het bevorderen van sociale cohesie.

Programma

Vanaf maandag 18 september worden de deelnemers ondergedompeld in een intensief programma dat bestaat uit tien dagen vol met workshops, expertmeetings en trainingen. Daarnaast krijgen de deelnemers toegang tot coaches vanuit de partnergroep en hun netwerk. Tijdens het programma worden de deelnemers ondersteund bij de ontwikkeling van allerlei aspecten die van belang zijn om een sociaal onderneming te starten; bijvoorbeeld het ontwikkelen van een businessmodel en een waarde propositie, het meten van maatschappelijke impact, het ontwikkelen van een verdienmodel en nog veel meer.

Het programma wordt afgesloten tijdens een slotevenement in november. Tijdens dit evenement worden de deelnemers uitgedaagd hun plan te pitchen tegenover een groep van financiers, samenwerkingspartners en andere ge√Įnteresseerden, zodat de deelnemers na het programma hun plannen daadwerkelijk kunnen gaan uitvoeren.

Partners

Het programma Twente Move2Social is een samenwerking tussen ROC van Twente, Saxion, Gemeente Enschede, Rabobank Twente, ROZ Groep, Twente Board, Provincie Overijssel, Universiteit Twente, gemeente Almelo en KplusV. Meer informatie over het programma is te vinden op de website.

Bezoek de website van Twente Move2Social >>