partner in ondernemen
Deel deze pagina:

30 okt
2019

“Er hoeft niets mis te gaan wanneer je alles onder controle hebt!”

“Heb jij alles goed geregeld binnen je bedrijf rondom gezondheid, veiligheid en milieu?” Deze vraag is essentieel voor Jeffrey Middelbos. Weet je het niet zeker als bedrijf? Dan kun je Via Certus inschakelen! “Gezondheid, veiligheid en milieu is niet iets waar je ieder uur bij stil staat als bedrijf, maar wat wel iedere seconde van groot belang is. Dat de verantwoordelijkheid rondom deze thema’s geregeld is, is iets wat in Nederland als vanzelfsprekend beschouwd wordt, maar dat is het niet!” En daar springt Jeffrey op in met zijn eigen bedrijf.

“Als eigenaar en/of gebruiker van een gebouw weet je dat er iets mis kan gaan, dat is niet altijd te voorkomen. Maar je moet dan wel kunnen aantonen dat je er alles aan hebt gedaan om het te voorkomen. ‘Compliance’ heet dat ook wel; werk je in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving. Nederland kent erg veel wetten en regels en ze zijn vaak nogal complex ook. Het neemt heel veel tijd in beslag om op de hoogte te blijven, evenals het voeren van gesprekken met alle toeleveranciers, bijvoorbeeld over de veiligheid van je pand. Daarin kan ik ondernemers ontzorgen”, legt Jeffrey uit.

“Door de inzet van mens en techniek neem ik zoveel mogelijk werk uit handen. Ik heb een totaalpakket voor bedrijven die dat wensen: van een risicoanalyse en plan van aanpak tot het uitvoeren van maatregelen en het beheren ervan. Daarvoor heb ik samen met andere partijen een online vastgoeddossier ontwikkeld, zodat de klant altijd inzicht heeft. Bij bedrijven met een vastgoed- of facilitair manager bied ik naast inzicht in de wet- en regelgeving meestal advies bij complexe vraagstukken.”

De passie voor het vak is er al een hele tijd. Het ondernemerschap is ook niet nieuw voor Jeffrey. “Ooit in 2003 ben ik al begonnen vanuit de beveiligingshoek. In 2008 ben ik uit die branche gestapt, omdat mijn interesse toch meer lag bij veiligheidsadvies. Wat ik destijds al bedacht heb, verzorg ik nu met Via Certus sinds maart 2015. En sinds januari 2019 doe ik dat vanuit Ondernemerscentrum H164 in Hengelo. Er was geen ruimte meer in het pand van waaruit ik werkte. Ik kende Brigit, de locatiemanager van H164, en zocht contact. Het was zo geregeld! Ik zit hier op mijn plek voor een goede prijs. De aansluiting met jonge ondernemers hier, hun frisse blik en andere manier van denken is erg leuk.”

Via Certus heeft een mooie start gemaakt en het loopt goed. Maar Jeffrey wil verder. “De omzet groeit ook dit jaar weer met ongeveer 25%. Ik heb ooit als doel gesteld om het bedrijf uit te bouwen naar een regionaal bekend bedrijf. Om dat te realiseren moet ik nu meer aan marketing gaan doen, zodat ik mijn klantenaantal kan vergroten. Daarmee ga ik nu aan de slag. Ook ben ik met een actie voor sportverenigingen bezig. Die werken met veel vrijwilligers, maar wie is daar verantwoordelijk voor de veiligheid? Ik heb een speciaal pakket om ook hen te kunnen ontzorgen. Het belangrijkste blijft dat de klant meer zekerheid heeft en voelt over de verantwoordelijkheid die zij dragen als het gaat om vastgoed en het gebruik ervan. Daar doe ik het voor!”

Meer info over het bedrijf van Jeffrey: www.viacertus.nl
Benieuwd hoe compliant jouw organisatie is? Je kunt een online test aanvragen Via Certus.