partner in ondernemen
Deel deze pagina:

07 okt
2019

Europese ondersteuning voor Move2Social Twente: ROZ naar Brussel

ESER (European Social Economy Regions) is een ondersteuningsprogramma vanuit de Europese Commissie voor regionale events van overheid en partners op het gebied van sociale innovatie. Als overheid hebben wij samen met de gemeente Hengelo Move2Social Twente ingeschreven voor ESER en we hebben deze ondersteuning gewonnen!

Onze accountmanagers sociaal ondernemen Ilse van den Brand en Marte di Prima zijn namens Move2Social Twente aanwezig bij de afsluitende conferentie op 10 en 11 oktober in Brussel, samen met andere Europese steden die ook ondersteuning vanuit ESER hebben gewonnen. Het gaat hierbij niet om een financiële bijdrage, maar ondersteuning in de vorm van meer aandacht, netwerkvergroting en toegang tot Europese collega’s die soortgelijke events organiseren.

Move2Social Twente is erg trots hierop en wil met deze ondersteuning een nog beter programma neerzetten.

Move2Social Twente

Voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken leven allerlei geweldige en innovatieve ideeën bij inwoners, aspirant-ondernemers en bestaande bedrijven. Om deze ideeën met impact de kans te geven tot bloei te komen, is begin 2017 een succesvolle regionale samenwerking tot stand gekomen, die inmiddels landelijk navolging kent: Move2Social Twente. Een intensief ontwikkelprogramma van drie maanden met wekelijks workshops, expertmeetings, begeleidend mentorschap en business coaching door ondernemers.

Inmiddels zijn we drie rondes verder en zijn 30 (startende) ondernemers geholpen met hun businessplan, zijn er 25 ondernemers daadwerkelijk begonnen en 3 nog in voorbereiding. Interesse in Move2Social Twente was er volop: 130 ideeën zijn ingediend in anderhalf jaar tijd.

De betrokken partnerorganisaties tot nu toe zijn: Saxion Hogeschool, ROC van Twente, ROZ Groep, Provincie Overijssel, Wadinko, Startfoundation, Rabobank Enschede-Haaksbergen, KplusV, Twente Board en gemeente Enschede, gemeente Almelo, Hendriksen Accountants en Universiteit Twente.