partner in ondernemen

Financiële hulp bedrijven

ROZ biedt financiële hulp aan bedrijven in Twente en de Achterhoek. In moeilijke financiële tijden of bij het opstarten van een eigen bedrijf, kunnen de meeste ondernemers wel financiële hulp gebruiken. ROZ staat klaar voor deze bedrijven die tijdelijk een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Financiële hulp bedrijven

Als startende ondernemer heeft u een beginkapitaal nodig. Dat betekent dus dat u geld nodig heeft om te kunnen starten met uw bedrijf. Met een goed ondernemingsplan kunt u misschien bij familie, vrienden of de bank terecht voor een lening. Wanneer dit echter niet lukt of niet voldoende is, dan kunt u bij ons aankloppen voor financiële hulp.

Ook bestaande bedrijven bieden wij financiële hulp. Zit het bijvoorbeeld even tegen en kunt u op het moment niet rondkomen van uw inkomsten? Wij voeren een speciale regeling uit genaamd het Besluit Bijstandverlening Zelfstandigen. Deze regeling houdt in dat eigenaren van bedrijven die het financieel moeilijk hebben, tijdelijk een aanvulling van hun inkomen in privé tot het sociaal minimum kunnen krijgen. Daarnaast is het mogelijk dat wij bedrijven via deze regeling financiële hulp bieden door het verstrekken van een lening.

Om voor de Besluit Bijstandverlening Zelfstandigen regeling in aanmerking te komen dienen bedrijven aan enkele eisen te voldoen, zoals bijvoorbeeld:

  • U hebt zelf onvoldoende middelen of u kunt niet voldoende middelenkrijgen (bijvoorbeeld via bank of familie)
  • Het inkomen naast het bedrijf lager is dan het sociaal minimum
  • Uw bedrijf is in de toekomst levensvatbaar

Voor meer informatie over de financiële hulp die wij bedrijven bieden, kunt u contact met ons opnemen. Wij komen graag persoonlijk bij bedrijven op bezoek om de situatie te bespreken en te kijken wat de mogelijkheden voor financiële hulp zijn.