partner in ondernemen

Financiering (Bbz)

Wanneer u als ondernemer in (tijdelijke) financiële problemen verkeert of noodzakelijke investeringen moet doen, neem dan zo snel mogelijk contact op met ROZ. Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor een krediet of inkomensaanvulling via de Bbz-regeling. Bbz staat voor Besluit bijstandverlening zelfstandigen en is een financiële regeling vanuit de overheid. ROZ voert deze regeling uit voor bijna alle gemeenten in Twente en de Achterhoek.


Bekijk ook onze animatie over wat ROZ kan doen voor ondernemers in problemen!

Bbz inkomensaanvulling voor ondernemers
Als ondernemer kan het zijn dat de inkomsten uit uw eigen bedrijf (tijdelijk) niet meer voldoende zijn om de kosten voor levensonderhoud te betalen. Bijvoorbeeld door ziekte, het wegvallen van een grote klant of slechte weersomstandigheden. Het ROZ kan uw inkomen aanvullen tot de bijstandsnorm. Deze inkomensaanvulling wordt als lening verstrekt voor maximaal 12 maanden.

Bbz krediet voor ondernemers
Verkeert uw bedrijf in financiële problemen? Moet u als ondernemer investeren in uw bedrijf? Het ROZ kan u mogelijk een bedrijfskrediet verstrekken. Dit krediet is een rentedragende lening van maximaal € 203.135,-. Het krediet moet u binnen tien jaar terugbetalen. Het ROZ bekijkt wel eerst of uw bedrijf goede toekomstperspectieven heeft. Het inkomen uit uw bedrijf moet voldoende zijn om minimaal de zakelijke kosten en kosten voor levensonderhoud te kunnen betalen. Ook moet u aan uw aflossingsverplichtingen kunnen voldoen wanneer u schulden heeft.

Heeft u financiële problemen en wilt u weten of u in aanmerking komt voor Bbz? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Oudere en beëindigende ondernemers
Het Bbz kent ook regelingen voor oudere ondernemers en beëindigende ondernemers.