partner in ondernemen
Deel deze pagina:

19 dec
2014

Fotografe Linda Eibrink erg tevreden over Start Up!

Linda Eibrink uit Lievelde startte officieel in januari 2013 met haar eigen bedrijf LINDASIMONE, omdat ze toen al af en toe fotografie opdrachten deed naast haar studie. Haar echte startmoment was juni 2014, na de afronding van haar studie.

Linda creëert beelden, ideeën, concepten en fysieke producten door middel van fotografie en grafische vormgeving. Ze doet dat onder andere voor (startende) ondernemers, (product)ontwerpers, stylisten en architecten.

“Ik ben in eerste instantie voor mezelf begonnen omdat ik serieus genomen wil worden in mijn vak. Ik deed de studie Fine Art Fotografie op de kunstacademie in Enschede en mensen die me hier naar vroegen, vertelde ik dat ik fotograaf ben. Vervolgens vroegen zij: ‘Leuk zeg, doe je dat voor je hobby?’. Die vraag was ik zat. Fotografie was mijn hobby, maar groeide uit tot mijn passie en ik wilde van mijn passie mijn werk maken. Dat was eigenlijk de voornaamste reden. Vervolgens kwam het flexibele accept erbij: je eigen regels bepalen, je eigen klanten, je eigen stijl, alles mag en moet je zelf bepalen”, aldus Linda.

bedhuisje-95
Productfoto door Linda voor de nieuwe kindermeubellijn van bedhuisje.nl.

Tijdens haar studie had Linda niet veel tijd om zich te verdiepen in wat er bij het starten van een eigen bedrijf komt kijken. Bijna afgestudeerd zag ze een tweet van ROZ voorbij komen over het Start Up! programma. Haar bedrijf bestond officieel al wel een poosje, maar ze miste een heleboel handvaten wat het ondernemen betreft. “Ik heb meteen contact opgenomen en kon de volgende dag al starten met het programma, samen met twee andere jonge ondernemers. We komen elke week bij elkaar met ondernemersadviseur Bert Breukers om onze successen, vorderingen en problemen met elkaar te bespreken. Het is erg prettig om met meerdere ondernemers bij elkaar te zitten. Je kunt van elkaar leren en ervaringen delen. Daarnaast heb ik ook diverse trainingen gevolgd bij het ROZ en mocht ik aanwezig zijn op het Startersplein dat zij in november organiseerden, om mijn netwerk te vergroten”.

Logo
Logo van Grolsche meisjes door Linda.

“Het Start Up! traject is nog niet afgelopen, maar ik vind het heel bijzonder om te zien hoeveel ik al gegroeid ben in de dingen die ik doe. De onzekerheid van het ondernemen vind ik soms wel lastig, maar deze momenten creëren wel ruimte om out of the box te denken. Ook het vraagstuk ‘Hoe en waar vind ik mijn klanten?’ vind ik soms een moeilijk onderdeel van het ondernemen. Want waar zijn mijn klanten en hoe kan ik die het beste aanspreken of juist niet? Gelukkig helpt het ROZ mij hier heel goed mee”.

Ook al is de startfase voor Linda nog niet voorbij en valt er nog genoeg te leren, de afgelopen tijd heeft ze al verschillende successen behaald, veel leuke nieuwe mensen ontmoet en klanten gelukkig mogen maken met fotografie en vormgeving.

10380582_789433757768292_5762993007055254575_o
Een deel van het afstudeerwerk van Linda.

“Ik hoop over een paar jaar volledig mijn brood te kunnen verdienen met mijn bedrijf en een eigen werkplek te hebben waar ik vol inspiratie aan allerlei mooie opdrachten mag werken. Dat is mijn droom. Vooral dingen blijven doen waar ik goed in ben en waar ik gelukkig van word. Dan kan ik dat ook uitstralen naar mijn klanten. Daarnaast wil ik graag zoveel mogelijke inspirerende mensen ontmoeten, van ze leren en eventueel leuke samenwerkingen opbouwen”, aldus Linda.

Meer informatie over LINDASIMONE: www.lindasimone.nl