partner in ondernemen
Deel deze pagina:

10 okt
2017

Goed gevulde raadszaal tijdens Ondernemerscafé Almelo

Een goed gevulde raadszaal tijdens het Ondernemerscafé in Almelo. Ruim 50 ondernemers en zzp’ers waren maandagavond 9 oktober 2017 aanwezig in het Stadhuis in Almelo. Net als vorig jaar was er veel belangstelling voor het door de gemeente Almelo en ROZ georganiseerde Ondernemerscafé.

Wethouder Javier Cornelissen verzorgde de opening en onderstreepte het belang van een netwerkavond als deze. Hij stimuleerde de ondernemers niet alleen om met elkaar in contact te komen, maar vroeg ook om ideeën met hem te delen voor de Agenda van Twente. Daarin wil hij graag de wensen van Almelose ondernemers terug zien. En hij riep de ondernemers met groeimogelijkheden en -wensen op om gezamenlijk studenten, stagiaires, mensen met een uitkering en afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen.

Op avonden als deze, van en voor ondernemers, geven we graag een lokale ondernemer het woord. Niels Neeskens, producer en mede-eigenaar van Studio MAD, vertelde over de groei die zijn bedrijf heeft gemaakt, van 3 naar 23 medewerkers, en welke gevolgen dat had voor zijn eigen functie binnen het bedrijf, de zaken waarmee hij ineens te maken kreeg zoals personeel en hoe zij daar mee om zijn gegaan. Toen hem werd gevraagd naar zijn meest interessante of leukste project, bleef hij enthousiast vertellen over de vele projecten die MAD al heeft gedaan en die nog op de rol staan. Een gedreven ondernemer die nog steeds elke dag met veel passie doet wat hij leuk vindt!

Een aantal aanwezige ondernemers pitchten voor de groep. In een korte boodschap van 1 minuut presenteerden zij zichzelf en hun bedrijf. Ondanks de spanning bij enkele ondernemers waren het sterke en duidelijke boodschappen.

Kennis en informatie konden de ondernemers ophalen in één van de twee powersessies. Collin Crowdfund, Rabobank Noord en West Twente, Qredits en ROZ praatten de aanwezigen bij over verschillende financieringsmogelijkheden voor kleine ondernemers. Elke organisatie legde uit over welke financieringen zij beschikken, wie in aanmerking komt en hoe een aanvraag werkt. Bert Breukers, ondernemersadviseur en trainer bij ROZ, gaf in de andere sessie concrete tips over hoe ondernemers nieuwe klanten en opdrachten kunnen werven. Hij liet enkele inspirerende filmpjes zien en gaf onder meer tips over een succesvolle pitch en tools om plannen en ideeën inzichtelijk te krijgen zoals het Business Model Canvas en het Value Proposition Canvas.

Op de ondernemersmarkt vanaf 21.00 uur waren alle hiervoor genoemde organisaties en bedrijven aanwezig, evenals Oostwerk administratief bedrijf, waar de aanwezigen terecht konden met hun vragen. Daar werd flink gebruik van gemaakt, evenals het netwerken tussen ondernemers onderling. We ontvingen veel positieve reacties van de bezoekers. Twee ondernemers vertelden enthousiast dat ze een deal hebben gemaakt; zij hebben een opdracht overgehouden aan deze avond! Naast kennis delen en kennismaking, zijn dit natuurlijk de mooiste resultaten van een Ondernemerscafé!

Bekijk het fotoalbum op Facebook >>