partner in ondernemen
Deel deze pagina:

31 aug
2017

H164 werkconferentie over sociaal ondernemerschap: the next generation

De Vrienden van H164 en ROZ organiseren jaarlijks een werkconferentie over sociaal ondernemerschap. Op woensdag 27 september 2017 vindt alweer de zesde editie plaats: Sociaal ondernemerschap: the next generation. In deze conferentie staat inspiratie over en kennismaking met jongeren en sociaal ondernemerschap centraal.

ROZ is druk bezig om sociaal ondernemerschap op de kaart te zetten in Twente. Hoe krijgen we de ‘generatie Z’ enthousiast voor sociaal ondernemerschap om in de toekomst ook maatschappelijke impact te kunnen creëren? Onder meer het onderwijs is hierin een belangrijke schakel. Hoe kunnen we jongeren verbinden aan sociaal ondernemers? Voor innovatie en nieuwe ideeën, maar ook om jongeren aan het werk te krijgen.

Naar aanleiding van een drietal interessante bijdragen van:

  • dr. Niels Bosma, assistant professor Universiteit Utrecht departement Economie en oprichter/coördinator Social Entrepreneurship Initiative
  • Karin Kremer, docent/onderzoeker en lid lectoraat Ondernemen in zorg en welzijn Saxion Hogescholen, aandachtsgebied: sociaal ondernemen en Social Work
  • Jaap Fris, oprichter en eigenaar Mindt, een social startup studio
  • en pitches van enkele jonge sociaal ondernemers

gaan we hierover in gesprek om zo sociaal ondernemerschap weer een stap verder te brengen.

Pitches van jonge sociaal ondernemers
Laat u inspireren door de pitches van jongeren die actief zijn op het gebied van sociaal ondernemen:

  • Don van Diest – Luwies
  • Peter Westenberg en Elisabeth de Groot – Unbrickable
  • Youp Meek – ShelterSuit
  • Willem-Jan Velderman – afgestudeerd Bestuurskunde Universiteit Twente en Erasmus Universiteit Rotterdam en onderzoek verricht naar wat sociaal ondernemers motiveert


Luwies: Iago Santos Ligtenberg, Bram ter Harmsel en Don van Diest

De werkconferentie vindt plaats van 14.30 – 17.30 uur bij Volvo Harrie Arendsen in Hengelo; het duurzaamste autobedrijf van Europa. De werkconferentie sluiten we dan ook af met een korte rondleiding in het bedrijf en een napraat onder het genot van een drankje en hapje.

De uitnodigingen voor de conferentie zijn verstuurd. Heeft u geen uitnodiging ontvangen en wilt u graag aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar sociaalondernemen@rozgroep.nl.

Vrienden van H164
Het Ondernemerscentrum voor sociale economie H164 is een inspirerende ondernemersomgeving, waar tal van diensten samenkomen. Met advies, begeleiding, coaching, trainingen en financiering wordt ondernemerschap bevorderd. Vanuit H164 stimuleert ROZ ook sociaal ondernemerschap, veelal samen met partners. Aan H164 is een ‘Vrienden van H164’ verbonden om het gedachtegoed van de sociale economie en het concept van H164 verder uit te dragen. Wij treden op als ambassadeur. De groep Vrienden van H164 bestaat uit:
> Bert Otten (oud-wethouder Hengelo en senior adviseur RadarAdvies)
> Geert Braaksma (voorzitter Twente Board)
> Eric Markvoort (directeur Welbions)
> Eric Wolkotte (eigenaar Dkwadraat en sociaal ondernemer)
> Karin Kremer (docent/onderzoeker en lid lectoraat Ondernemen in zorg en welzijn Saxion Hogeschool)
> Rabobank Centraal Twente