partner in ondernemen
Deel deze pagina:

03 jun
2014

Hengelose zzp'ers enthousiast over workshop Gelukskunde

Maandagavond 2 juni 2014 organiseerde het ROZ alweer voor de zevende keer het ZZP Netwerkcafé voor Hengelose zzp’ers in Ondernemerscentrum H164. Met een opkomst van ruim 80 zzp’ers en een afwisselend programma was de avond zeer succesvol.

Enkele zzp’ers mochten de spits afbijten en zichzelf en hun bedrijf presenteren met een pitch van 1 minuut. En dat deden ze met verve, vijf strakke en pakkende pitches zorgden meteen voor een open en enthousiaste sfeer.

vijf pitches

Korte bijdragen waren er van Broodfondstwente en Small Business Hengelo. Ton Constandse en Tom Zomer, initiatiefnemers van Broodfondstwente, presenteerden de mogelijkheden en voorwaarden voor een Broodfonds; hoe krijg je toch brood op de plank bij arbeidsongeschiktheid? Heeft u interesse of vragen? Mail dan naar broodfondstwente@gmail.com.
René Reef, voorzitter van Small Business Hengelo, stipte de stand van zaken van het netwerkplatform aan en de toekomstige ontwikkelingen. Meer informatie over Small Business Hengelo: www.smallbusinesshengelo.nl.

Mirjam Spitholt, docente Gelukskunde en Bedrijfseconomie aan de Saxion Hogeschool, verzorgde een workshop Gelukskunde. Met een paar pakkende statements, sprekende voorwerpen en herkenbare voorbeelden uit haar eigen leven, was de zaal geboeid van begin tot eind. “We trainen voornamelijk onze linker hersenhelft die verantwoordelijk is voor taal, structuur, organiseren en cijfers. We zouden onze rechter hersenhelft meer moeten trainen. Die kant van je brein is verantwoordelijk voor kleur, creativiteit, verbeelding en intuïtie. Ook als ondernemer is dat van belang, want daarmee kunt u zich in deze wereld van overvloed aan producten en diensten onderscheiden”.

DSC_0041

40% van ons geluksgevoel is maakbaar, dat is wetenschappelijk bewezen. Mirjam gaf de zzp’ers tips mee hoe ze hier zelf mee aan de slag kunnen. Mede door haar bedrijfseconomische achtergrond en nuchtere persoon, kreeg de workshop nooit een  zweverig karakter en kon iedereen er iets uitpikken voor zijn of haar eigen persoon. “Ik had zonder enige twijfel nog wel een uur naar haar kunnen luisteren, wat een power straalt deze vrouw uit!”, aldus één van de zzp’ers.

Bekijk enkele foto’s op onze Facebookpagina.