partner in ondernemen
Deel deze pagina:

17 okt
2018

Het Bbz: van laatste strohalm tot superkans

Per jaar krijgen vierduizend ondernemers een boei toegeworpen in de vorm van het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz). Deze regeling helpt hen een eigen bedrijf te starten vanuit een uitkering of behoedt hun bestaande onderneming voor omvallen.

De bekendheid van het Bbz laat echter te wensen over. En voor wie het wel kent, is de drempel hoog. Tijd voor innovatie.

In Sprank, het magazine van Divosa, staat hier een uitgebreid artikel over. Onze manager Ellen Lansink is ook geïnterviewd voor dit artikel:

“Je ziet aan de buitenkant niet of een ondernemer in moeilijkheden verkeert. Velen zijn er niet erg open over. Bovendien denkt een ondernemer vaak dat het morgen wel weer
beter gaat, omdat dan die nieuwe opdracht binnenkomt. Maar hoe later je aan de bel trekt, hoe moeilijker het is om nog uit het dal te klimmen. Meer bekendheid geven aan het Bbz is voor onsdan ook een belangrijk speerpunt.” Om die bekendheid te vergroten, zoekt de ROZ Groep actief contact met mensen die om de ondernemer heen staan, zoals accountants, boekhouders en de Belastingdienst. Zij zien sneller dat het misgaat en kunnen ondernemers doorverwijzen naar de ROZ Groep. Een ondernemer kan door plotselinge tegenslag
in de problemen komen, maar vaak ligt er een ander probleem ten grondslag aan de financiële zorgen, weet Lansink. “Iemand is bijvoorbeeld wel een ondernemer, maar geen werkgever. En de ander beschikt juist weer over te weinig ondernemerskwaliteiten.” De ROZ Groep werkt met een coachpool van ervaren ondernemers die fungeren als klankbord. “Dat is ook een aanbeveling voor de innovatieagenda. Er is meer begeleiding nodig om de aanvragers echt uit het moeras te halen en te houden.”

Lees het volledige artikel hier >>