partner in ondernemen
Deel deze pagina:

24 jul
2018

Het Impactpad maakt impactmeten toegankelijk en betaalbaar

Iedereen kent ze ondertussen wel, de ondernemingen als Tony’s Chocolonely en Dopper, die maatschappelijke impact op de eerste plaats hebben staan. Maar welke impact maken zij nu echt en hoe maak je dat meetbaar?

Impactmeten is essentieel voor de ontwikkeling van sociaal ondernemerschap in Nederland. Het doen van een goede meting is echter door gebrek aan kennis en toegankelijke methoden en tools, kostbaar en tijdrovend voor ondernemers. Het Impactpad is een online en open source handleiding die ondernemers praktische hulp biedt bij het zetten van de volgende stap(pen) in het meten van hun impact.

Het Impactpad is ontwikkeld door een consortium bestaande uit Avance Impact, Impact Center Erasmus en Social Enterprise NL en gebeurt in opdracht van de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Economische Zaken en Klimaat en Buitenlandse Zaken. Het consortium heeft een groot aantal ondernemers en experts betrokken bij de ontwikkeling van Het Impactpad, zo is deze gebaseerd op de huidige best practices. Zo kan Het Impactpad doorgroeien naar een basis voor landelijke standaarden en methodieken.

Lees het volledige bericht op Social-enterprise.nl >>

Ga hier naar Het Impactpad >>