partner in ondernemen

Advies en begeleiding bij een succesvolle start

Wilt u uw ambities en dromen waarmaken en een bedrijf starten? Of uw diensten aanbieden als zzp’er? Een bedrijf beginnen vergt tijd, een goede voorbereiding en veel energie. Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het starten van uw eigen onderneming? Of heeft u enkele vragen over het starten van een bedrijf? Dan bent u bij het ROZ aan het juiste adres.

KENNISMAKING EN ORIËNTATIE

> Workshop ‘Goed voorbereid van start‘
In deze praktische workshop komen alle ins en outs van het ondernemerschap aan bod. De workshop geeft u inzicht in wat er bij het starten van een eigen bedrijf komt kijken en hoe wij u hierin kunnen begeleiden.

> Kennismaking
U heeft zo snel mogelijk telefonisch contact met één van onze adviseurs. Heeft u enkele vragen over het starten van een bedrijf? Dan beantwoorden wij deze meteen. Bent u op zoek naar advies en begeleiding bij de start? Dan bespreken we uw ondernemersidee, achtergrond en motivatie. We maken een eerste inschatting van de haalbaarheid van uw plannen. U krijgt een objectief advies over uw kansen en mogelijkheden. We zijn ook eerlijk als we het niet zien zitten. Als uw plan in potentie kansrijk is en wij een positieve indruk hebben van uw motivatie en drive als potentieel ondernemer, dan kunt u deelnemen aan het programma ‘Succesvol van start’.

Eventueel is maatwerk mogelijk. Neem contact op met ROZ om de mogelijkheden te bespreken.

PROGRAMMA ‘SUCCESVOL VAN START’

U wordt zo goed en snel mogelijk voorbereid op en begeleid naar een succesvolle start. Groepsgewijs en met eigen leerdoelen.

> Persoonlijk gesprek
In een eerste gesprek met uw adviseur leggen we uw individuele doelen en afspraken vast.

> Ondernemerstest
Om u inzicht te geven in uw sterke en zwakke ondernemerscompetenties, maakt u een ondernemerstest. Wij maken gebruik van een wetenschappelijke test. De resultaten bespreken we met u.

> Vijf bijeenkomsten
Alle thema’s die van belang zijn voor het starten van een bedrijf komen in vijf bijeenkomsten aan bod. Denk aan marketing, financiën en allerlei praktische zaken die u moet regelen voor het starten van een bedrijf. U bouwt een netwerk op met de andere starters en kunt meteen ervaringen uitwisselen, vragen stellen, elkaar inspireren en motiveren.

Ondernemerschap is zelfstandigheid. U gaat ook buiten de bijeenkomsten om aan de slag met uw plannen. Denk aan het uitzoeken van allerlei zaken voor uw bedrijf en het benaderen van potentiële klanten.

> Eén adviseur, één aanspreekpunt
De adviseur die de bijeenkomsten verzorgt, is ook uw persoonlijke aanspreekpunt. Uw adviseur beschikt over brede kennis, uitstekende contacten en netwerken, denkt met u mee en informeert u over uiteenlopende zaken. U kunt met al uw vragen bij uw adviseur terecht en bespreekt regelmatig de voortgang van uw plannen. Tussentijds vindt een gesprek plaats of u nog steeds op de juiste weg zit of uw plannen eventueel moet bijstellen.

> Ondernemingsplan
Na het volgen van het programma beschikt u over een volledig ondernemingsplan en heeft u inzicht in de haalbaarheid van uw idee. U kunt gebruik maken van het ROZ format ondernemingsplan. Tijdens de laatste bijeenkomst presenteert u uw plan aan de groep.

En dan?
U bent klaar voor de start! Heeft u behoefte aan meer verdieping op bepaalde onderwerpen? U kunt ook gebruik maken van de overige dienstverlening van ROZ:

VERVOLG

> Begeleiding na de start
Ook na de start staat het ROZ voor u klaar en bieden wij onze expertise aan. Als beginnend ondernemer kunt u nog steeds met al uw vragen bij uw adviseur terecht.

> Trainingen
Wij organiseren het hele jaar door verschillende trainingen om uw kennis te verbreden, te verdiepen en om de juiste ondernemersvaardigheden te ontwikkelen. Meer info: http://trainingen.rozgroep.nl.

> Netwerken
Netwerken is erg belangrijk voor een startende ondernemer. Niet alleen om in contact te komen met potentiële klanten, maar ook om te sparren met collega-ondernemers, kennis uit te wisselen en samen te werken. Wij organiseren zelf regelmatig netwerkactiviteiten en geven u advies over interessante netwerkmogelijkheden.

> Financiering
Het kan zijn dat u financiering nodig heeft om van start te gaan met uw bedrijf. Wij helpen u bij het zoeken naar financieringsmogelijkheden. Eén van de mogelijkheden is de Bbz-regeling, voor starters vanuit een uitkering. ROZ voert deze regeling uit voor bijna alle gemeenten in Twente en de Achterhoek. Lees meer over Bbz >>

> Coaching
Wij beschikken over een netwerk van ervaren (oud) ondernemers die u als startende ondernemer kunnen coachen.

> Administratie
Wij werken nauw samen met Oostwerk administratief bedrijf. Oostwerk kan voor u de administratie en belastingaangiften verzorgen.

button maak nu een afspraak