partner in ondernemen

Advies en begeleiding bij een succesvolle start

Wil jij jouw ambities en dromen waarmaken en een bedrijf starten? Of je diensten aanbieden als zzp’er? Een bedrijf beginnen vergt tijd, een goede voorbereiding en veel energie. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het starten van jouw eigen onderneming? Of heb je enkele vragen over het starten van een bedrijf? Dan ben je bij het ROZ aan het juiste adres.

KENNISMAKING EN ORIËNTATIE

> Video’s Succesvol van start
Wil je weten wat er bij het starten van een eigen bedrijf komt kijken? Bekijk dan de video’s Succesvol van start. In deze korte video’s krijg je inzicht in de belangrijkste thema’s waar je mee te maken krijgt als je voor jezelf wilt beginnen. En laten we zien wat ROZ hierbij voor je kan betekenen.

> Kennismaking
Je hebt zo snel mogelijk telefonisch contact met één van onze adviseurs. Heb je enkele vragen over het starten van een bedrijf? Dan beantwoorden wij deze meteen. Ben je op zoek naar advies en begeleiding bij de start? Dan bespreken we jouw ondernemersidee, achtergrond en motivatie. We maken een eerste inschatting van de haalbaarheid van je plannen. Je krijgt een objectief advies over jouw kansen en mogelijkheden. We zijn ook eerlijk als we het niet zien zitten. Als je plan in potentie kansrijk is en wij een positieve indruk hebben van jouw motivatie en drive als potentieel ondernemer, dan kun je deelnemen aan het programma ‘Succesvol van start’.

Eventueel is maatwerk mogelijk. Neem contact op met ROZ om de mogelijkheden te bespreken.

PROGRAMMA ‘SUCCESVOL VAN START’

Je wordt zo goed en snel mogelijk voorbereid op en begeleid naar een succesvolle start. Groepsgewijs en met eigen leerdoelen.

> Persoonlijk gesprek
In een eerste gesprek met jouw adviseur leggen we je individuele doelen en afspraken vast.

> Ondernemerstest
Om je inzicht te geven in jouw sterke en zwakke ondernemerscompetenties, maak je een ondernemerstest. Wij maken gebruik van een wetenschappelijke test. De resultaten bespreken we met je.

> Vijf bijeenkomsten
Alle thema’s die van belang zijn voor het starten van een bedrijf komen in vijf bijeenkomsten aan bod. Denk aan marketing, financiën en allerlei praktische zaken die je moet regelen voor het starten van een bedrijf. Je bouwt een netwerk op met de andere starters en kunt meteen ervaringen uitwisselen, vragen stellen, elkaar inspireren en motiveren.

Ondernemerschap is zelfstandigheid. Je gaat ook buiten de bijeenkomsten om aan de slag met jouw plannen. Denk aan het uitzoeken van allerlei zaken voor je bedrijf en het benaderen van potentiële klanten.

> Eén adviseur, één aanspreekpunt
De adviseur die de bijeenkomsten verzorgt, is ook jouw persoonlijke aanspreekpunt. Je adviseur beschikt over brede kennis, uitstekende contacten en netwerken, denkt met je mee en informeert je over uiteenlopende zaken. Je kunt met al jouw vragen bij je adviseur terecht en bespreekt regelmatig de voortgang van je plannen. Tussentijds vindt een gesprek plaats of je nog steeds op de juiste weg zit of jouw plannen eventueel moet bijstellen.

> Ondernemingsplan
Na het volgen van het programma beschik je over een volledig ondernemingsplan en heb je inzicht in de haalbaarheid van jouw idee. Je kunt gebruik maken van het ROZ format ondernemingsplan. Tijdens de laatste bijeenkomst presenteer je jouw plan aan de groep.

En dan?
Je bent klaar voor de start! Heb je behoefte aan meer verdieping op bepaalde onderwerpen? Je kunt ook gebruik maken van de overige dienstverlening van ROZ:

VERVOLG

> Begeleiding na de start
Ook na de start staat het ROZ voor je klaar en bieden wij onze expertise aan. Als beginnend ondernemer kun je nog steeds met al je vragen bij jouw adviseur terecht.

> Trainingen
Wij organiseren het hele jaar door verschillende trainingen om jouw kennis te verbreden, te verdiepen en om de juiste ondernemersvaardigheden te ontwikkelen. Bekijk hier het aanbod: http://trainingen.rozgroep.nl.

> Netwerken
Netwerken is erg belangrijk voor een startende ondernemer. Niet alleen om in contact te komen met potentiële klanten, maar ook om te sparren met collega-ondernemers, kennis uit te wisselen en samen te werken. Wij organiseren zelf regelmatig netwerkactiviteiten en geven je advies over interessante netwerkmogelijkheden.

> Financiering
Het kan zijn dat je financiering nodig hebt om van start te gaan met jouw bedrijf. Wij helpen je bij het zoeken naar financieringsmogelijkheden. Eén van de mogelijkheden is de Bbz-regeling, voor starters vanuit een uitkering. ROZ voert deze regeling uit voor bijna alle gemeenten in Twente en de Achterhoek. Lees meer over Bbz >>

> Coaching
Wij beschikken over een netwerk van ervaren (oud) ondernemers die jou als startende ondernemer kunnen coachen.

> Administratie
Wij werken nauw samen met Oostwerk administratief bedrijf. Oostwerk kan voor jou de administratie en belastingaangiften verzorgen.

button maak nu een afspraak