partner in ondernemen
Deel deze pagina:

16 nov
2017

Veel inspiratie door Björn Kuipers tijdens Starterscafé Twente Oost

“Succes is het resultaat van voorbereiding, hard werken en leren van fouten”. Met deze toepasselijke boodschap sloot Björn Kuipers gisteravond zijn inspirerende verhaal af. Björn Kuipers was gastspreker tijdens het Starterscafé voor starters en zzp’ers dat de Rabobank Twente Oost samen met ROZ en de gemeenten Oldenzaal, Losser en Dinkelland organiseerde in het Rabohouse in Oldenzaal. Zo’n 70 starters, mensen met plannen om te starten en zzp’ers waren aanwezig.

Marcel Wijnen, directeur Bedrijven bij Rabobank Twente Oost, en Rob Christenhusz, wethouder gemeente Oldenzaal, openden de avond namens de organiserende partijen. Wethouder Christenhusz deed dat met een quiz. Twee mensen uit de zaal streden voor een bos bloemen. Zij moesten vragen beantwoorden over het nieuwe regeerakkoord; hoeveel pagina’s telt het, hoe vaak komt ‘zzp’ voor en hoe vaak ‘startende ondernemer’. Dat laatste was nul keer. “Wat ons betreft verdient startend ondernemerschap wel degelijk aandacht, daarom organiseren wij samen avonden als deze voor u”, aldus wethouder Christenhusz.

Na korte pitches van Marcel Wijnen over de Rabo dienstverlening en Chantal Joldersma over de mogelijkheden van ROZ, was het de beurt aan Björn Kuipers. Naast succesvol voetbalscheidsrechter, eigenaar van de Jumbo in Oldenzaal. In hoog tempo, met filmpjes en interactie, nam hij het publiek mee in zijn leven als scheidsrechter en ondernemer. Telkens parallellen leggend tussen sport en ondernemerschap. Hij vertelde onder meer over hoe je kan blijven presteren onder hoge druk, het leiden van een team en hoe je omgaat met tegenslagen.

Tijdens het tweede deel van de avond gingen de aanwezigen in gesprek met ervaren ondernemers uit Oldenzaal, Losser en Dinkelland: 6da4 phone service, Café Njoy, Johma, Van Heek Textiles, Supportflex, Artica, Actief Twente en De Jong & Laan. Zij deelden hun ervaringen en tips en trucs met de startende ondernemers en ZZP-ers. Ook daarna, tijdens de netwerkborrel, bleven de bezoekers nog lang met elkaar, de ondernemers en organiserende partijen in gesprek. Een succesvolle avond!