partner in ondernemen
Deel deze pagina:

15 dec
2017

Inspirerende pitches tijdens afsluitend event Twente Move2social

Donderdag 14 december presenteerden de acht ondernemers die deelnamen aan de tweede editie van Twente Move2Social hun businessplannen tijdens het afsluitende pitchevent dat plaatsvond in het stadhuis in Almelo. Acht zeer uiteenlopende nieuwe sociale initiatieven met prachtige kansrijke innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.

Buurtbarometer, Stadsgilde Enschede, Knooperf Knuzz, ErinThuis, unBRICKable, Luwies, Moppie-Kussens met Karakter en WISH3 namen deel aan de 2e editie en pitchten hun plannen.
Stuk voor stuk ondernemers met verschillende achtergronden en maatschappelijke impact: werkgelegenheid en arbeidstoeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, verbeteren leefomgeving en milieu, circulaire economie, armoedebestrijding, ondersteuning langer zelfstandig thuis wonen, sociale welvaart en cohesie.

Annemieke Koster van Enschede Textielstad, deelnemer 1e editie Twente Move2Social, was dagvoorzitter van de middag. Sociale onderneming ITvitae uit Amersfoort verzorgde een presentatie over hun bedrijf. Vervolgens was het de beurt aan de deelnemers. De pitches waren indrukwekkend, soms zelfs emotioneel. Allemaal met een duidelijke ‘call to action’ of hulpvraag voor de zaal. Tijdens de netwerkborrel zochten de deelnemers nog volop verbindingen met de aanwezigen; de netwerkpartners, mogelijke financiers en andere belangstellenden.

Begin oktober startten zij met het intensieve programma van tien dagdelen (workshops), vijf expertmeetings en businesscoaching door ondernemers vanuit het netwerk. Tijdens het programma werden de deelnemers geholpen met allerlei aspecten die van belang zijn om een sociale onderneming te starten; het werken met een Social Business Model Canvas om te komen tot een goed bedrijfsmodel, maatschappelijke impactmeting, keuze verdienmodel, community building en social media, waarde propositie, financieringsinstrumenten en nog veel meer.

Lees meer over Twente Move2Social >>