partner in ondernemen
Deel deze pagina:

15 mei
2017

Veel interesse voor succesverhaal Metropool en bloggen

Maandagavond 15 mei 2017 vond alweer de twaalfde editie van het ZZP netwerkcafé plaats in Ondernemerscentrum H164 in Hengelo. Ditmaal was de directeur van Metropool, Johan de Jong, te gast en gaf Marleen Backhuijs van Backhuijs Communicatie een sessie over bloggen. De belangstelling was weer groot met zo’n 50 aanwezige zzp’ers.

ROZ opende de avond en deelde enkele interessante nieuwtjes. De aanmeldtermijn voor de Startersprijs Midden Twente is weer geopend. Iedereen die in 2016 is gestart in de gemeente Borne, Hengelo of Hof van Twente maakt kans. En ROZ start met een nieuwe training; een oriëntatietraining sociaal ondernemen waarin alle ins en outs aan bod komen over dit thema. De training is op 12 juni en deelname is gratis. Tot slot werden de vrije ruimtes in H164 voor verhuur nog even weer onder de aandacht gebracht.

Ook dit netwerkcafé kregen enkele zzp’ers de gelegenheid om te pitchen voor de zaal. Leonie Heuvelink van de Rabobank nam de laatste pitch voor haar rekening. Daarna was het de beurt aan Johan de Jong. Hij vertelde over de geschiedenis van Metropool, de veranderingen door de jaren heen en het succes van nu. Aan de hand van het ‘merk’ Metropool gaf hij de zzp’ers tips over branding en positionering. De aanwezigen vroegen hem vervolgens nog het hemd van het lijf.

Na een korte pauze gaf Marleen Backhuijs een powersessie over bloggen. Waarom is bloggen belangrijk, juist voor zzp’ers? Hoe kun je het succesvol inzetten voor je bedrijf? En waarover blog je dan? Hoe houd je het persoonlijk? Op al deze vragen kregen de zzp’ers antwoord. Ze gaf de aanwezigen een korte schrijfopdracht die zij als warming up kunnen gebruiken wanneer ze daadwerkelijk gaan schrijven en om aan te tonen dat iedereen kan schrijven.

Het laatste deel van het netwerkcafé stond zoals altijd in het teken van netwerken. Daar werd ook nu weer veelvuldig gebruik van gemaakt. De aanwezige zzp’ers bleven nog lang met elkaar in gesprek en stelden hun vragen aan de organisaties op de ondernemersmarkt: ROZ, de afdeling Economische Zaken van de gemeente Hengelo, Small Business Hengelo, Oostwerk administratief bedrijf, Rabobank Centraal Twente en Backhuijs Communicatie.