partner in ondernemen
Deel deze pagina:

24 jan
2017

Ivo Duchateau: “Binnen drie jaar wil ik een autoriteit zijn op het gebied van strategische innovatie”

Ivo Duchateau is sinds 1 september 2016 met zijn eigen bedrijf Duchateau Business Empowerment gevestigd in Ondernemerscentrum H164 in Hengelo. Duchateau Business Empowerment ontdekt en benut het innovatiepotentieel van organisaties. Ivo helpt bedrijven bij strategisch innoveren.

“Ik startte mijn bedrijf eind 2015 en werkte eerst deels vanuit huis en deels vanuit de Hub Twente in Enschede. Ik merkte dat ik niet het beste uit mezelf haalde tijdens het thuiswerken. De Hub was een prima eerste oplossing, maar ook daar was er voor mij teveel afleiding. Als de kans zich voor zou doen, wilde ik wel graag een eigen ruimte. Nadat ik het Startersevent Twente op 2 juni vorig jaar bezocht, ontving ik een mailing over de verhuurmogelijkheden binnen H164. Met een wensenlijstje in mijn hoofd ben ik toen langs geweest om eens te kijken. Qua ruimte, faciliteiten en gevoel klopte het plaatje. De voorwaarden zijn aantrekkelijk en flexibel en H164 ligt op vijf minuten fietsen van mijn huis. De keuze was snel gemaakt”, aldus Ivo.

En het bevalt Ivo nog steeds prima. “Het gevoel van het ‘vanuit huis naar je eigen kantoor gaan’ vind ik fijn. De sfeer is prettig. Ik loop de deur niet plat bij de andere ondernemers in het pand. Dat hoeft van mij ook niet, maar je ziet wel beweging. Ik ben zelf ook veel op weg, ga vaak naar de klanten toe. Dus ik ben niet dagelijks te vinden in H164”.

Ivo heeft zich afgelopen jaar als startende ondernemer uit Hengelo aangemeld voor de Startersprijs Midden Twente. “Ik zat bij de beste 10 starters en ontving daarom 10 uur coaching van het ROZ. Pas geleden heb ik voor het eerst gespard met één van de coaches, onder andere over administratie en financiën. Dat was redelijk nieuw voor mij als ondernemer. Evenals het verzorgen van mijn eigen marketing. Het is prettig om daarover met iemand van gedachten te wisselen en daar ga ik zeker nog vaker gebruik van maken”, geeft Ivo aan.

Duchateau Business Empowerment bestaat nu ruim een jaar en Ivo is best tevreden over het eerste jaar. “Als je leest hoe zzp’ers die pas gestart zijn vaak het eerste jaar doorkomen, dan kan ik alleen maar tevreden zijn. Over mijn omzet, de klanttevredenheid en het aantal klanten dat terugkomt. Nu moet ik verder en nieuwe doelen stellen. Binnen twee jaar wil ik een verdubbeling van mijn omzet realiseren en ik wil meer de samenwerking zoeken met andere ondernemers, gezamenlijk dingen oppakken. En over drie jaar wil ik een autoriteit zijn op het gebied van strategische innovatie. Ik wil gevonden worden en gekend worden op dat vlak”, aldus een ambitieuze Ivo Duchateau.

Meer informatie over Duchateau Business Empowerment: www.business-power.nl