partner in ondernemen
Deel deze pagina:

06 dec
2016

Jos Hovestad: "Ik haal bijna al mijn opdrachten uit het netwerken"

In mei 2013 is Jos Hovestad van de gelijknamige dtp- en creatiestudio Jos Hovestad in Losser voor zichzelf begonnen. Jos is grafisch specialist en verzorgt de opmaak van onder andere brochures, websites en huisstijlen. Daarnaast is hij ook op het creatieve vlak actief en ontwerpt hij logo’s, huisstijlen en geboorte-, trouw- en gelegenheidskaarten.

De kans om een eigen bedrijf te starten deed zich voor toen vijftig procent van zijn werk bij zijn toenmalige werkgever werd geautomatiseerd en daarmee zijn arbeidsplaats kwam te vervallen. “Dit kon ik als negatief ervaren, maar ik bekeek het positief. Ik was bijna 30 jaar en na 13 jaar werkervaring was dit hét moment om de stap te wagen om als zelfstandige aan de slag te gaan”, aldus Jos.

jos1

Gestart met een UWV startersregeling had Jos een halfjaar de tijd om zijn zaak goed op te bouwen. Waarom hij in Losser is gestart? “Goede vraag. Ik heb 13 jaar in Enschede gewerkt en dacht dat ik daar veel uit mijn opgebouwde netwerk zou kunnen putten. Maar ik had al een kantoorruimte bij mijn woning in Losser waardoor het voor mij makkelijk en goedkoop was om ‘thuis’ te beginnen. Inmiddels 3,5 jaar verder bevalt deze ruimte, uitkijkend over de weilanden, nog steeds erg goed. Doordat mijn vrouw en ik actief zijn in het verenigingsleven in Losser had ik al een netwerk van waaruit mij werk gegund werd. Mijn ervaring leert dat netwerken werkt. Ik haal bijna al mijn werk uit het elkaar kennen en gunnen”.

Via het UWV heeft Jos bij zijn start kennis gemaakt met het ROZ. “Het ROZ heeft veel voor me betekend. Ik heb vrijwel alle trainingen die werden verzorgd gevolgd, omdat ik mezelf graag op alle facetten behorend bij het ondernemerschap verder wilde ontwikkelen. En pas geleden heb ik weer een verkooptraining gevolgd om mezelf scherp te houden. Ook heb ik bij de start veel gesprekken gevoerd met mijn adviseur en gespard over mijn ondernemingsplan. Ik vind het ROZ een goede en laagdrempelige instantie die het beste voor heeft met (startende) ondernemers”.

jos2

Het gaat goed met het bedrijf van Jos. Elk jaar wordt het drukker. Hij heeft een drietal grote klanten waarvoor hij wekelijks opdrachten verzorgt en daarnaast werkt hij veel voor het MKB in Losser en omgeving. “Ik leer nog elke dag. Ik ben erg leergierig en neem ook gerust wat van anderen aan. Op dit moment ben ik bezig om mijzelf en mijn bedrijf een spiegel voor te houden. Kijken wat ik allemaal gedaan heb in 3,5 jaar en of ik nog op de juiste koers zit”.

Bekijk hier de video van Jos >>

Tips van Jos voor andere ondernemers
“Wees leergierig. En ga netwerken, leer mensen kennen en zorg dat de mensen je onthouden!”

Meer over Jos Hovestad dtp- en creatiestudio: www.joshovestad.nl