partner in ondernemen
Deel deze pagina:

15 feb
2015

Jubileummagazine ‘10 jaar Bbz’

Het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) bestaat 10 jaar. Reden voor het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om een jubileummagazine uit te brengen over het succes van deze financiële regeling voor ondernemers en starters.

Het ROZ en wethouder Mariska ten Heuw van de gemeente Hengelo hebben ook een bijdrage geleverd aan het magazine. Het ROZ voert niet alleen voor bijna alle gemeenten in Twente en de Achterhoek de Bbz-regeling uit, maar biedt tevens advies, coaching, trainingen, administratie en schuldhulpverlening. Dit unieke ‘full service onder één dak’ concept en de meerwaarde daarvan verdiende daarom een plek in het magazine.

Wethouder Mariska ten Heuw over de Bbz-regeling: “Het Bbz is een prima regeling voor ondernemers in moeilijkheden. Met een tijdelijke uitkering hebben ze wat middelen om in hun levensonderhoud te voorzien, zonder dat ze hun onderneming hoeven op te geven. Ook als ze bij banken buiten de boot vallen, kunnen ze voor krediet een beroep doen op het Bbz.

ROZ in 10 jaar BBZ magazine

“Ondernemers komen vaak te laat. Daarom blijft het belangrijk bekendheid te geven aan het Bbz. Daarin investeren wij. We zoeken intermediairs op, zoals banken en accountants, werken intensief samen met de Belastingdienst, organiseren ondernemersavonden en zetten de sociale media in”, aldus Ellen Lansink, manager van het ROZ, over de proactieve benadering van het ROZ.

In het magazine ’10 jaar Bbz’ staan gesprekken met adviseurs en uitvoerders. Externe partijen geven hun visie op het Bbz en in interviews en verhalen met starters en ondernemers wordt duidelijk waarom deze regeling nodig is.

Bekijk hier het artikel over ROZ in het magazine: deel1 en deel2

Wilt u het complete magazine ontvangen? Neem dan contact op met Sharon Leuveld, communicatiemedewerker ROZ (074 241 5199).

Eind vorig jaar werden al twee e-zines gepubliceerd; één met verhalen van starters en één met verhalen van ondernemers.