partner in ondernemen
Deel deze pagina:

31 jan
2014

Leergang Ondernemingsplan voor ROC studenten

Het ROZ is gestart met de leergang ‘Ondernemingsplan’ voor studenten van de opleiding Detailhandel van het ROC van Twente. Vandaag vond de eerste van vier bijeenkomsten plaats in Ondernemerscentrum H164.

Ondernemersadviseur en trainer bij het ROZ, Chantal Joldersma, verzorgde de aftrap. “Deze eerste bijeenkomst stond in het teken van succesfactoren van het ondernemerschap. Na een korte presentatie gingen de studenten met een casus aan de slag. Daarbij vroegen we hen op de stoel van de ondernemersadviseur te kruipen en twee potentiële starters met elkaar te vergelijken. De studenten moesten aangeven welk bedrijfsidee volgens hen de meeste kans van slagen had. Uiteraard vroegen we hen ook waarop ze hun keuze baseerden”, vertelde Chantal over het verloop van de ochtend.

ondernemerslab leergang studenten

De leergang bestaat in totaal uit vier bijeenkomsten. De volgende keer staat het thema ‘ondernemersvaardigheden in de praktijk’ centraal en gaat Quente met de studenten aan de slag. Tijdens de derde en laatste bijeenkomst komen marketing en financiën aan de orde.

Het ROZ verzorgt leergangen voor studenten van het ROC van Twente in het kader van de samenwerking met het ROC in het Ondernemerslab Twente.