partner in ondernemen
Deel deze pagina:

30 jan
2016

Margriet Klos: "Ik heb veel baat gehad bij de trainingen van ROZ"

Margriet Klos is met haar bedrijf Klos Support sinds 1 februari 2015 gevestigd in H164, het ondernemerscentrum waar ROZ kantoor- en bedrijfsruimtes verhuurt en zelf ook gevestigd is. Margriet werkt als zelfstandig HR adviseur en adviseert en ondersteunt werkgevers in het MKB die geen eigen HR functionaris in dienst hebben bij hun personeelsbeleid. Ook biedt ze praktische hulp en ondersteuning bij operationele en administratieve zaken op personeelsgebied, van instroom tot uitstroom en alles daar tussenin.

Eind 2014 oriënteerde Margriet zich op het starten van een eigen bedrijf en kwam zo bij ROZ terecht. Ze volgde bijna alle trainingen om zich optimaal voor te bereiden op haar eigen onderneming; van ‘Goed voorbereid van start’ en ‘De basis van uw administratie’ tot de verdiepingstrainingen op het gebied van verkoop. Tijdens die trainingen en in de gesprekken met Chantal Joldersma, startersadviseur bij ROZ, werd ze gewezen op de mogelijkheden van kantoorruimte in Ondernemerscentrum H164.

“Ik wilde niet vanuit huis werken. Thuis is er teveel afleiding en ik wilde meteen vanaf de start van mijn bedrijf professioneel overkomen met een eigen bedrijfsruimte. De prettige ervaringen met H164 vanuit de trainingen, de ‘ondernemerssfeer’ die hier heerst, heeft mij doen besluiten om hier te gaan huren”, aldus Margriet. “En dat bevalt goed. De ruimte zelf en faciliteiten zoals huismeester, receptie, catering en schoonmaak zijn prima. Ik ben een open persoon en maak graag contact met de andere huurders. De mate waarin de andere huurders dit willen verschilt wel, dus met de een heb ik intensiever contact dan met de ander”.

Margriet Klos

Margriet heeft veel baat gehad bij de trainingen die ze bij ROZ volgde: “Door de trainingen op het gebied van administratie kwam ik erachter dat dit niet iets voor mij is, daarom heb ik mijn boekhouding ondergebracht bij Oostwerk administratief bedrijf, ook gevestigd in H164. De verkooptrainingen van Bert Breukers vond ik erg interessant. Bert is een vakman op dit gebied en heeft me veel nuttige tips gegeven over hoe ik mezelf het beste kan presenteren en over klantenwerving. Wel vind ik het soms lastig om dit in de praktijk toe te passen, maar dat gaat me steeds beter af. Om mezelf daarin verder te ontwikkelen ben ik lid geworden van een netwerkclub, BNI in Enschede. Daar ga ik onder andere in een commissie zitting nemen en als gastvrouw bezoekers welkom heten”.

Margriet heeft ook al wat terug kunnen doen voor ROZ. ROZ is naast het verzorgen van ondernemersadvisering ook actief op het terrein van sociale economie. Margriet heeft ROZ in contact gebracht met een interessante partij op dit gebied. Ook heeft ze als HR-adviseur haar expertise mogen inzetten tijdens een sollicitatietraining van ROZ voor mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt.

Het gaat nu goed met haar bedrijf. “De eerste maanden stonden vooral in het teken van opstarten, daarna zat de flow er goed in. Momenteel heb ik het druk en werk ik aan verschillende opdrachten. Voor de toekomst hoop ik op een continue stroom van opdrachten bij bestaande en nieuwe klanten. Ik hoef niet zozeer te groeien in bedrijfsomvang en blijf zeer waarschijnlijk zzp’er. Maar zeg nooit ‘nooit’, want vijf jaar geleden had ik ook nooit gedacht dat ik voor mezelf zou beginnen en dat vind ik nu juist heel prettig. Ik hoop dan ook voldoende inkomsten te blijven halen uit mijn bedrijf, dan hoef ik niet terug naar een baan in loondienst. De variatie die ik nu in werkzaamheden en verantwoordelijkheden heb, bieden mij veel meer uitdaging!”, aldus Margriet.

Meer informatie over Klos Support: www.klossupport.nl