partner in ondernemen
Deel deze pagina:

04 dec
2019

Meer zzp’ers positief over financiële positie bedrijf

In 2019 zijn meer zelfstandig ondernemers zonder personeel positief over de financiële situatie van hun bedrijf dan vier jaar geleden (53 tegen 43 procent). Ook zijn zij vaker tevreden met hun inkomen en over het behoud van opdrachten. Een gunstige beoordeling van de financiën gaat samen met meer animo om te sparen voor het pensioen.

Dit blijkt uit de Zelfstandigen Enquête Arbeid (ZEA) van het CBS en TNO. Nederland telt 1,1 miljoen zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers). Hun aantal is de afgelopen jaren voortdurend gestegen. De meeste zzp’ers zijn zelfstandig ondernemers: zij werken voor eigen risico of rekening in een eigen praktijk of bedrijf. Via de ZEA is bekend hoe zij de financiële positie van hun bedrijf beoordelen, of zij tevreden zijn met hun inkomen en het behoud van opdrachten, en welke pensioenvoorzieningen zij hebben getroffen.

Met het aantrekken van de economie en de toename van de koopkracht in de afgelopen paar jaar is de stemming onder zelfstandig ondernemers zonder personeel verbeterd. In 2019 is 53 procent positief over de financiële situatie van het bedrijf. Vier jaar eerder was dat nog 43 procent.

Lees het volledige bericht op CBS.nl >>

Ben jij als ondernemer niet zo positief over jouw financiële situatie? Gaat het niet zo goed met jouw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wellicht kunnen wij je helpen met financiering (Bbz) of coaching. We werken voor bijna alle gemeenten in Twente en de Achterhoek.