partner in ondernemen
Deel deze pagina:

28 nov
2018

“Met Vriezema Race & ATB Repair maakte ik van mijn passie mijn werk”

De 31-jarige Maurice Vriezema startte vorig jaar juni officieel met zijn eigen bedrijf Vriezema Race & ATB Repair in Enschede. “Ik ben gespecialiseerd in reparatie en onderhoud van sportfietsen. Denk aan ATB, Race en Trekking fietsen. Ook mensen met e-Bikes en high end stadsfietsen zijn van harte welkom”, vertelt Maurice over zijn bedrijf.

Maurice is een fanatiek fietser en fietst regelmatig marathons in binnen- en buitenland. “Op mijn 20e begon ik met mountainbiken. Hier heb ik mijn grote passie in gevonden. Ik geniet van het fietsen én van het sleutelen aan mijn sportfiets. Na een aantal jaren in diverse fietsenwinkels te hebben gewerkt, vond ik het tijd om voor mezelf te beginnen. Ik ben een echte vakman en kwaliteit staat bij mij voorop. Daar wil ik ook de tijd voor kunnen nemen en dat kan ik nu als eigen baas doen.”

Dat er veel komt kijken bij het starten van een eigen bedrijf, heeft ook Maurice ervaren. “Via het UWV ben ik met ROZ in contact gekomen. Ik had direct een goede klik met mijn adviseur Benno Ekkelboom. Hij wees me op de verschillende aspecten van het ondernemerschap en adviseerde me bij mijn keuzes. Ook heb ik enkele trainingen gevolgd bij ROZ.” Het ondernemerschap heeft Maurice als persoon rust gegeven. “Ik had ook direct de juiste mensen om mij heen, waaronder een goede boekhouder aan wie ik vanaf dag één de administratie heb uitbesteed. Daardoor kon ik me op mijn werkzaamheden richten.”


Benno zette Maurice in het zonnetje op de Dag van de Ondernemer

Vanaf het begin heeft Maurice het gestructureerd aangepakt. Zo is hij ook in zijn werk, hij wil alles goed voor elkaar hebben. Dat zie je ook meteen aan zijn professionele communicatie uitingen, visitekaartjes, vlaggen en niet te vergeten zijn bus. Daarmee kan Maurice nu ook een haal- en brengservice bieden van te repareren fietsen. Vriezema Race & ATB Repair is onder andere dealer van Olympia sportfietsen, Bosch e-Bikes en Shimano onderdelen. Maurice volgde bij Shimano onlangs nog trainingen over nieuwe producten en technieken. “Je moet bij blijven en bijscholen. Dat kost tijd en geld, maar het is wel een goede investering voor de verdere ontwikkeling en toekomst van mijn bedrijf.”

Hoe die toekomst er uit ziet volgens Maurice? “Ik wil graag verder groeien in aantal klanten, maar ik wil het werk wel zelf blijven doen. Ik wil er mooi van kunnen leven.” Een ander pand staat ook nog op het lijstje met toekomstplannen. “Ik startte op 6 m2 vanuit huis, maar dat werd al snel te klein. Momenteel huur ik een bedrijfsruimte vlakbij mijn huis, maar ook daar zijn er al weer plannen voor uitbreiding. Het gaat goed met mijn bedrijf. Er zit een mooie groei in sinds de start vorig jaar. Klanten komen terug vanwege de kwaliteit en vertellen dat door, waardoor ik ook weer nieuwe klanten krijg!”

Tip van Maurice: “Blijf bij jezelf. Neem adviezen aan van mensen met meer ervaring en zorg dat je alles wat bij de start van een bedrijf komt kijken goed geregeld hebt!”