partner in ondernemen

MKB in Twente 'Meer Kansen Benutten'

In 2012 en 2013 voerde het ROZ in opdracht van de Provincie Overijssel en Regio Twente het project ‘MKB in Twente, Meer Kansen Benutten’ uit. Meer informatie over dat project vindt u op deze pagina.
Het project is inmiddels beëindigd, maar als MKB-ondernemer kunt u nog steeds bij het ROZ terecht.

Het project ‘MKB in Twente, Meer Kansen Benutten’ was er op gericht bedrijven te stimuleren die nieuwe kansen wilden of moesten benutten, maar daarvoor niet de expertise of financiële mogelijkheden in huis hadden.

Waarmee ondersteunden wij de MKB-bedrijven?
Het ROZ bood binnen dit project een uitgebreid dienstenpakket dat afgestemd werd op de
individuele (bedrijfs)situatie met de economische en commerciële mogelijkheden van bedrijven als basis. Het pakket bestond uit de volgende elementen

  • Advies over innovatie- en investeringsmogelijkheden, marketing en acquisitie
  • Doorlichting van het bedrijf op aspecten als bedrijfsvoering en omvang van het personeel
  • Begeleiding bij het zoeken naar nieuwe product-marktcombinaties
  • Advies en bemiddeling bij het verkrijgen van financiering
  • Klankbordgesprekken met ervaren (oud)ondernemers
  • Schuldregeling bij problematische financiële situaties

Werkwijze
Bedrijven die graag ondersteuning wilden bij één van bovenstaande of andere punten, namen zelf contact met ons op, werden doorverwezen door andere partijen of door middel van telefonische acquisitie gewezen op dit project. De adviseur kwam langs op het bedrijf, geheel vrijblijvend en kosteloos. Adviseur Edwin Lahuis legt uit: “Tijdens het eerste gesprek maakten we een quickscan van de situatie, bekeken we wat nodig was en adviseerden we waar mogelijk. Samen met de ondernemer maakten we een plan van aanpak. Eventueel schakelden we deskundigen uit andere disciplines in. We deden er alles aan om het bedrijf weer of beter klaar te maken voor de toekomst.”

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de provincie Overijssel en uitgevoerd in opdracht van Regio Twente.

samenwerking logo mede mogelijk gemaakt door-breed lettercontour  image001