partner in ondernemen
Deel deze pagina:

04 okt
2016

Netwerken blijft belangrijk, ook tijdens Ondernemerscafé Losser

Netwerken blijft belangrijk voor ondernemers. Dat bleek ook weer tijdens het Ondernemerscafé dat wij samen met de gemeente Losser organiseerden op maandagavond 3 oktober bij ’t Spoortje in Losser. Ruim 50 ondernemers waren aanwezig, waarvan de meesten ook lang na het plenaire programma nog met elkaar in gesprek bleven.

De avond werd geopend door burgemeester Michael Sijbom. “Als zzp’er wordt er veel van je gevraagd. Het vraagt diverse vaardigheden. Netwerken is een hele belangrijke en daar organiseren we avonden als deze voor. Het is belangrijk om onszelf te blijven afvragen hoe we elkaar kunnen versterken”, aldus burgemeester Sijbom.

Lokale ondernemer Jos Hovestad van de gelijknamige dtp- en creatiestudio vertelde over zijn uitdaging om na een flink aantal jaren in loondienst de stap te wagen naar het ondernemerschap. En het bevalt hem prima. “Netwerken werkt echt voor mij, ik haal bijna al mijn werk uit het elkaar kennen en de bekende ‘gun-factor'”. ROZ heeft Jos kunnen ondersteunen bij de start. “Ik heb veel gespard met mijn adviseur over mijn plannen en heb veel trainingen gevolgd bij ROZ. Onlangs heb ik nog weer een verkooptraining gevolgd om mijn kennis op te frissen”, vertelde Jos.

Marc Bevelsborg, oprichter van het crowdfundingplatform Regiofund, en Gerard Hofmeijer, regisseur financieringen Ondernemer + Praktijk, praatten de aanwezigen bij over crowdfunding en de veranderende financieringswereld. Marieke Slot, adviseur en trainer bij ROZ, sloot het programma af met een sessie ‘Pitchen’. Aan de hand van haar tips en trucs gaf ze enkele ondernemers de gelegenheid om hun bedrijf te pitchen. Ze ontvingen feedback van Marieke en vanuit de zaal.

dsc_0008

Tijdens de informatiemarkt met ROZ, Oostwerk administratief bedrijf, gemeente Losser, Rabobank Twente Oost, Regiofund en Ondernemer + Praktijk werden de pitches volop in de praktijk gebracht en werd er nog lang genetwerkt. Mede vanwege de opkomst en positieve reacties van de ondernemers zijn zowel wij als de gemeente Losser erg tevreden over dit ondernemerscafé.

Bekijk hier het fotoalbum op Facebook >>