partner in ondernemen
Deel deze pagina:

31 okt
2014

Nieuw: BMT Startersevent op 12 november 2014

Voor jezelf beginnen? Kom dan naar het BMT Startersevent! Een eigen bedrijf opstarten is een behoorlijke onderneming. Je loopt aan tegen praktische vragen en je krijgt te maken met verschillende instanties. Voor iedereen die dit herkent organiseert Wegener Media, in nauwe samenwerking met het ROZ, de gemeente Enschede, de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst, het eerste BMT Startersevent.

Het BMT Startersevent is een nieuw onderdeel van Business Meets Twente, speciaal voor ambitieuze starters en beginnende ondernemers. Tijdens het BMT Startersevent krijg je advies en tips van adviseurs van verschillende organisaties en bedrijven. Er worden presentaties gegeven en er is volop gelegenheid om te netwerken. Kortom, het event in Twente voor de startende ondernemer.

Wil jij ook voor jezelf beginnen? Kom dan op woensdag 12 november naar de Go Planet Expo Hall in Enschede. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie  op www.businessmeetstwente.nl en schrijf je direct in.

PRESENTATIE PROGRAMMA:

13.30 – 14.15 uur:
> Starten vanuit een uitkering – UWV en ROZ> Wat regel je als start-up op financieel gebied? – Rabobank

14.45 – 15.30 uur:
> Hoe werf ik klanten met mijn website? – Webton internetdesign
> Goed van start samen met de Belastingdienst – Belastingdienst

15.30 – 16.15 uur:
> Qredits financiert ondernemers!

16.00 – 16.45 uur:
> Goed voorbereid van start – ROZ
> U bent de sleutel voor uw succes – Kamer van Koophandel / IkStartSmart©

18.00 – 18.45 uur:
> Social media succes in 7 stappen – Both Social
> Rechtsvormen en algemene voorwaarden – KienhuisHoving

19.00 – 19.45 uur:
> Oei, ik groei – Flynth adviseurs en accountants
> Online tools voor administratieve verwerking – Wansink en partner

19.15 – 20.00 uur:
> Ondernemen doe je zó! – ROC van Twente

UITGEBREIDE INFORMATIE PRESENTATIES:

Starten vanuit een uitkering – UWV en ROZ

Ontvangt u momenteel een uitkering en wilt u graag uw eigen bedrijf beginnen? Tijdens deze presentatie vertellen UWV en ROZ u over de mogelijkheden om vanuit een uitkeringssituatie, WW of WWB, te starten met een eigen bedrijf. De eerste stappen op weg naar zelfstandig ondernemerschap komen aan bod en de gevolgen voor uw uitkering.

Wat regel je als start-up op financieel gebied? – Rabobank

U wilt een eigen bedrijf starten. U benadert de bank voor een zakelijke rekening, maar wat komt er allemaal nog meer bij kijken? Deze presentatie geeft u een beeld waar u nog meer aan kunt denken dan alleen een rekening en financiering. Zo gaan we het hebben over inrichting van het betalingsverkeer en welke bedrijfsrisico’s  afdekt kunnen worden.

Hoe werf ik klanten met mijn website? – Webton internetdesign

De ‘look and feel’ van uw website bepaalt of een bezoeker vertrouwen in uw producten of diensten krijgt. Spreekt de website hen aan? Dan is de kans groot dat ze contact met u opnemen of nog eens terugkomen op de website. De grafische uitstraling, een logische indeling en gebruiksvriendelijkheid is dus essentieel. Maar wat heeft u aan een mooie website als deze niet goed gevonden wordt in Google? De gevolgen van wel of niet gevonden worden in Google kunnen voor u als bedrijf bepalend zijn. Meer bezoekers, meer omzet, meer winst?…

Goed van start samen met de Belastingdienst – Belastingdienst

Als u een bedrijf start, moet u direct veel zaken goed regelen. De Belastingdienst helpt u daarbij. In deze presentatie verstrekken onze specialisten u informatie over de belangrijkste fiscale regelingen voor  starters. Denk hierbij aan de fiscale voordelen inkomstenbelasting en btw, bijvoorbeeld de zelfstandigen- en startersaftrek en de kleine ondernemersregeling, gebruik van de auto, privé of van de zaak, eisen aan uw administratie.

Qredits financiert ondernemers!

Qredits is erop gericht om dromen van ondernemers mogelijk te maken. Bent u ondernemer? Wordt u ondernemer? Overweegt u te ondernemen? Kom dan naar de presentie van Qredits om meer te weten over een zakelijk krediet en de nodige begeleiding bij het werkelijk waar maken van uw droom. Kijk wat we samen kunnen bereiken. Wij zijn er helemaal klaar voor!

Goed voorbereid van start – ROZ

Wilt u uw dromen waarmaken en een bedrijf starten? Een eigen bedrijf runnen is spannend, uitdagend en vooral leuk! Maar een goede voorbereiding is van groot belang. Deze presentatie is een uitstekende eerste stap richting ondernemerschap. U krijgt inzicht in wat er bij het starten van een eigen bedrijf komt kijken en wat het ROZ hierbij voor u kan betekenen.

U bent de sleutel voor uw succes – Kamer van Koophandel / IkStartSmart©

Het ontbreekt u zeker niet aan ervaring, lef en ambitie. Maar is dat voldoende voor een succesvolle start? In deze presentatie komen onmisbare ondernemerskwaliteiten aan de orde. Hoe u die objectief kunt bepalen en ontwikkelen. En hoe de Kamer van Koophandel en IkStartSmart© u daarin kunnen ondersteunen.

Social media succes in 7 stappen – Both Social

Facebook, Instagram en LinkedIn krijgen in korte tijd veel nieuwe leden. Over de kracht van social media is iedereen het wel eens. In samenwerking met professoren van Saxion Hogescholen en Universiteit Twente heeft Both Social een praktisch model ontwikkeld om in 7 stappen tot een succesvolle social media strategie te komen.
Both Social houdt zich al vanaf 2010 bezig met de inzet van social media voor organisaties. In 2010 was Hyves nog populair. Inmiddels is er veel veranderd! In deze korte sessie worden de 7 stappen van het model kort en bondig toegelicht.

Rechtsvormen en algemene voorwaarden – KienhuisHoving

Beperking van privé aansprakelijkheid, samenwerkingsverbanden en het gebruik van algemene voorwaarden. Dat is waar het om draait tijdens deze KienhuisHoving presentatie die wordt gegeven door een notaris en een advocaat. U wordt bijgepraat over de laatste juridische ontwikkelingen die voor starters van belang zijn, zoals de keuze uit diverse rechtsvormen en het belang van algemene voorwaarden. Ook kunnen vragen over andere rechtsgebieden worden gesteld.

Oei, ik groei – Flynth adviseurs en accountants

(Startende) ondernemers hebben vaak op korte termijn al te maken met een nieuwe uitdaging; het bedrijf groeit! Welke gevolgen heeft groei voor uw financiële werkkapitaal, moet u al mensen aannemen, wat is de beste manier om mensen aan te nemen en is uw rechtsvorm nog wel de juiste? De adviseurs van Flynth adviseurs en accountants gaan in op tal van aspecten die spelen rondom het thema groei.

Online tools voor administratieve verwerking – Wansink en partner

Iedere ondernemer wil zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan het verwerken van zijn of haar administratie, maar dit moet natuurlijk wel goed gebeuren.
Er zijn verschillende online tools beschikbaar voor (startende) ondernemers. Wansink & Partner zal een overzicht geven van welke online tools er zijn.
Deze tools kunnen je helpen om snel en efficiënt de administratie van je onderneming te verwerken. Daarnaast helpen deze tools je om aan je administratieve verplichtingen te voldoen.

Ondernemen doe je zó! – ROC van Twente

Ondernemen zit je in je bloed, vereist een goed idee, fingerspitzengefühl, creativiteit, doorzettings- en uithoudingsvermogen….. Allemaal waar, maar om een geslaagd ondernemer te worden, moet je toch nog iets meer kunnen en weten. Wat dat is, komt aan bod in deze workshop, een kennismaking met de masterclass Ondernemen en andere succesvolle, branchegerichte ondernemersleergangen.