partner in ondernemen
Deel deze pagina:

29 nov
2016

Nieuw: ROZ Social Business Model Canvas

Voor ondernemers is het belangrijk om het bedrijfsidee uit te werken op papier en de bedrijfssituatie in kaart te brengen. Het Business Model Canvas is daar bijvoorbeeld een handzaam model voor.

ROZ is van mening dat het ‘normale’ Business Model Canvas niet volledig voldoet voor sociale ondernemers en heeft daarom het ROZ Social Business Model Canvas ontwikkeld. In het ROZ Social Business Model Canvas is ook ruimte voor het maatschappelijke probleem waarvoor de sociaal ondernemer een oplossing heeft en de maatschappelijke impact die hij of zij wil creëren met het bedrijf.

roz-social-business-model-canvas

Dit Social Business Model Canvas is een variatie op het eerder ontwikkelde ROZ Business Model Canvas. Dat model is gebaseerd op twee modellen: het Business Model Canvas (Strategyzer.com) en het Lean Canvas model (LeanStack.com). De dagelijkse contacten met ondernemers leerden ons dat beide modellen zeer geschikt zijn en daarom hebben wij deze gecombineerd in één model. En deze hebben we nu dus doorontwikkeld tot een Social Business Model Canvas.

Wilt u het ROZ Social Business Model Canvas downloaden en de bijbehorende toelichting lezen? Ga dan naar deze pagina >>

Wilt u advies bij het invullen van het Social Business Model Canvas of eens sparren over uw sociaal ondernemersidee? Neem dan contact met ons op via 074 241 5100 of sociaalondernemen@rozgroep.nl