partner in ondernemen
Deel deze pagina:

15 feb
2018

Nieuws special Bbz #3 ouderenregeling

Ondernemers in problemen: hoe kunnen we hen samen helpen? Kent u een ondernemer met een tijdelijke inkomensdip, financiële problemen of schulden? Als intermediair (banken, accountants, gemeenten) signaleert u vaak als eerste wanneer het niet zo goed gaat met een ondernemer. En dan? Er is een wettelijke regeling waar die ondernemer wellicht een beroep op kan doen: de Bbz-regeling. Bbz staat voor Besluit bijstandverlening zelfstandigen.

ROZ voert deze regeling uit voor bijna alle gemeenten in Twente en de Achterhoek. Maar welke mogelijkheden kent het Bbz? Daarvan brengen wij u periodiek op de hoogte. Via een nieuws special legt een adviseur één van de mogelijkheden uit.

In deze 3e editie: Maurice Krake over Bbz voor oudere ondernemers

— De Bbz ouderenregeling is door het ROZ een vaak toegepaste regeling. Door inkomensondersteuning en bedrijfskapitaal krijgen oudere ondernemers de mogelijkheid om de onderneming voort te zetten —

“Wanneer een ondernemer van 55 jaar of ouder al 10 jaar een eigen bedrijf heeft en het financieel minder gaat, kan het zijn dat de ondernemer in aanmerking komt voor een inkomensaanvulling via het Bbz. Dit is een aanvullende uitkering tot maximaal de bijstandsnorm, tot het moment dat de ondernemer recht heeft op AOW.

Naast de aanvulling op het inkomen kan aan de oudere ondernemer ook bedrijfskapitaal worden verstrekt van maximaal € 9.819,- als dit noodzakelijk is voor de voortzetting van het bedrijf. Afhankelijk van het eigen vermogen kan het zijn dat dit bedrag niet terugbetaald hoeft te worden.”

Meer info en aanvullende voorwaarden >>

Voorbeelden

Voorbeelden van ondernemers die Maurice heeft kunnen ondersteunen met deze regeling zijn onder andere:
• Een schilder die door fysieke klachten minder kan werken
• Een kunstenares met beperkte inkomsten en oplopende schulden
• Een hotelaccommodatie met noodzakelijke investeringen en beperkte afloscapaciteit
• Een administratiekantoor met een afnemend klantenbestand
• Een vormgever met een klein klantenbestand
• Een winkelier waarbij de schulden zijn gesaneerd met het bedrijfskapitaal

— Voor ondernemers is toelating tot de ouderenregeling vaak een grote opluchting. Het bedrijf kan worden voortgezet, noodzakelijke investeringen kunnen worden gedaan en er is een vangnet qua inkomen, Maurice Krake —

Wat kunt u doen?

“Kent u een oudere ondernemer zoals in bovenstaande voorbeelden? Vertel die ondernemer over het Bbz en adviseer hem om contact met ons op te nemen! Twijfelt u of iemand in aanmerking komt? Wilt u meer weten over de regeling of wilt u een presentatie over het Bbz bij u op kantoor? Neem contact met mij op. Ik kom graag bij u langs! Bekijk ook ons Bbz E-book.

Maurice Krake, ondernemersadviseur ROZ
m.krake@rozgroep.nl
074 – 241 5106

Lees hier de vorige nieuws specials:
#1: Bbz inkomensaanvulling >>
#2: Bbz krediet >>