partner in ondernemen
Deel deze pagina:

16 nov
2017

Nieuws special Bbz - #1 inkomensaanvulling

Ondernemers in problemen: hoe kunnen we hen samen helpen? Kent u een ondernemer met een tijdelijke inkomensdip, financiële problemen of schulden? Als
intermediair (banken, accountants, gemeenten) signaleert u vaak als eerste wanneer het niet zo goed gaat met een ondernemer. En dan? Er is een wettelijke regeling waar die ondernemer
wellicht een beroep op kan doen: de Bbz-regeling. Bbz staat voor Besluit bijstandverlening zelfstandigen.

ROZ voert deze regeling uit voor bijna alle gemeenten in Twente en de Achterhoek. Maar welke mogelijkheden kent het Bbz? Daarvan brengen wij u vanaf nu periodiek op de hoogte. Via een nieuws special legt een adviseur één van de mogelijkheden uit.

In deze 1e editie: Tonnie Nanninga over de Bbz-inkomensaanvulling voor ondernemers

— Bbz kan uitkomst bieden bij ziekte, wegvallen van een grote klant en seizoensinvloeden —

“De Bbz inkomensaanvulling (uitkering) is er voor ondernemers die (tijdelijk) niet voldoende inkomsten uit het bedrijf halen om de noodzakelijke kosten te kunnen betalen.

Bijvoorbeeld door ziekte of het wegvallen van een grote klant. Denk ook aan wegwerkzaamheden waardoor het pand tijdelijk niet goed te bereiken is en de ondernemer klanten misloopt. Of aan slechte weersomstandigheden waardoor de ondernemer zijn werkzaamheden niet uit kan voeren.

Met de Bbz inkomensaanvulling kunnen wij het inkomen van de ondernemer aanvullen tot het sociaal minimum. En we kunnen een toeslag verstrekken als de ondernemer een eigen woning heeft of een arbeidsongeschiktheidsuitkering”, legt Tonnie uit.

Meer info en aanvullende voorwaarden >>

Voorbeeld
“Een ondernemer van 52 jaar staat al sinds 2000 op de markt met dekbedden en toebehoren. Hij heeft sinds de start altijd van zijn bedrijf kunnen leven en goede jaren gehad. De laatste tijd gaat het echter iets minder, met name in de wintermaanden is het rustiger. De ondernemer is op zoek naar nieuwe artikelen en nieuwe markten, maar zijn inkomen ligt momenteel beneden bijstandsniveau. Hij ontvangt nu tijdelijk een Bbz-inkomensaanvulling om de winterperiode te overbruggen”, aldus Tonnie.

— “Dat is het mooie aan de Bbz-inkomensaanvulling; hiermee kunnen we ondernemers ondersteunen in een mindere periode, waarna ze weer verder kunnen met het bedrijf” —

Wat kunt u doen?
“Kent u een ondernemer zoals in bovenstaand voorbeeld? Een ondernemer die tijdelijk niet voldoende inkomen uit het bedrijf haalt? Vertel die ondernemer over het Bbz en adviseer hem
om contact met ons op te nemen! Twijfelt u of iemand in aanmerking komt? Wilt u meer weten over de regeling of wilt u een presentatie over het Bbz bij u op kantoor? Neem contact met mij op. Ik kom graag bij u langs! Bekijk ook ons Bbz E-book.”

Tonnie Nanninga, ondernemersadviseur ROZ
t.nanninga@rozgroep.nl
074 – 241 5108