partner in ondernemen
Deel deze pagina:

23 mei
2018

Nieuws special Bbz #5 - ondernemers die gaan stoppen

Wist u dat het Bbz (Besluit bijstandverlening zelfstandigen) ook mogelijkheden kent voor ondernemers die gaan stoppen met het bedrijf? ROZ voert de Bbz-regeling uit voor bijna alle gemeenten in Twente en de Achterhoek. Maar welke mogelijkheden kent deze regeling? Daarvan brengen wij u periodiek op de hoogte. Via een nieuws special legt een adviseur één van de mogelijkheden uit.

In deze 5e editie: Edwin Lahuis over Bbz voor ondernemers die stoppen met het bedrijf

— Met een aanvullende uitkering voor beëindigende ondernemers kan de ondernemer in zijn eigen levensonderhoud blijven voorzien tot het moment dat het bedrijf stopt —

“Wanneer een ondernemer moet of wil stoppen met het bedrijf, heeft hij daar meestal enige tijd voor nodig. Vaak ziet de ondernemer daardoor zijn inkomen dalen. Dan kan het zijn dat de ondernemer in aanmerking komt voor een beëindigingsuitkering, oftewel inkomensaanvulling, via het Bbz. Dit is een aanvullende uitkering tot maximaal de bijstandsnorm, tot het moment dat de ondernemer stopt met het bedrijf (maximaal 12 maanden). Tegelijkertijd kijken we of iemand in aanmerking komt voor Ioaz, een uitkering vanaf datum bedrijfsbeëindiging. Daarover meer in de volgende special.”

Meer info en aanvullende voorwaarden >>

 

Voorbeelden

Voorbeelden van ondernemers die Edwin heeft kunnen ondersteunen met deze regeling zijn onder andere:

  • Een boekwinkel die vanwege onvoldoende rendement ging stoppen en nog voorraad wilde verkopen.
  • Een horecaondernemer die vanwege gezondheidsproblemen moest stoppen en zijn pand nog wilde verkopen.
  • Een ambachtelijke winkel die onvoldoende toekomst had, maar waarvan het huurcontract van het bedrijfspand nog enkele maanden doorliep.

Wat kunt u doen?

“Kent u een ondernemer die gaat stoppen, zoals in bovenstaande voorbeelden? Vertel die ondernemer over het Bbz en adviseer hem om contact met ons op te nemen!

Twijfelt u of iemand in aanmerking komt? Wilt u meer weten over de regeling of wilt u een presentatie over het Bbz bij u op kantoor? Neem contact met mij op. Ik kom graag bij u langs! Bekijk ook ons Bbz E-book.”

Edwin Lahuis, ondernemersadviseur ROZ
e.lahuis@rozgroep.nl
074 – 241 5102

Lees hier de vorige nieuws specials
#1: Bbz inkomensaanvulling >>
#2: Bbz krediet >>
#3: Bbz voor oudere ondernemers >>
#4: Bbz voor starters >>

Wilt u de nieuws specials voortaan in uw mailbox ontvangen? Aanmelden kan door een mail te sturen naar s.leuveld@rozgroep.nl.