partner in ondernemen

Ondernemen in Duitsland

Welke kansen liggen er voor u op de Duitse markt? Waar moet u rekening mee houden wanneer u over de grens gaat ondernemen?

Ondernemen in Duitsland biedt kansen. Duitsland is de belangrijkste import- en exportpartner van Nederland, kent 82 miljoen potenti√ęle afnemers en is centraal gelegen in Europa. Ook de goed draaiende Duitse economie is een goede reden om de stap over de grens te zetten.

Er zijn diverse organisaties en bedrijven die u kunnen adviseren bij het zakendoen met Duitsland. ROZ heeft goede contacten en ervaringen met:

Deze organisaties hebben meegewerkt aan door ROZ georganiseerde themabijeenkomsten en een training gericht op ondernemen in Duitsland.

CHECKLISTS
Samen met diverse partners hebben wij enkele checklists ontwikkeld. Daarin staan allerlei zaken waar u aan moet denken, wat u moet regelen en hoe het werkt in Duitsland. Download ze hier:


INTERESSANTE ARTIKELEN en LINKS

Hier vindt u enkele interessante artikelen en links over ondernemen in Duitsland, maar ook over internationaal ondernemen in het algemeen. Voor meer interessante links, download ook de checklists hierboven.