partner in ondernemen
Deel deze pagina:

11 feb
2016

Harold Elferink: “Mede dankzij advies en Bbz gaat het weer goed met ons bedrijf”

Elferink Machinale Houtbewerking in Enschede is het bedrijf van Harold en Jolande Elferink. Het bedrijf richt zich met name op het bewerken van alle soorten massief hout en plaatmaterialen. Elferink is gespecialiseerd in de productie van met name rabatdelen, gevelelementen, vlonderplanken en vloerdelen, maar verzorgt ook diverse soorten profielen voor binnenbetimmering zoals plinten en beleglijsten.

Elferink Machine Houtbewerking bestaat inmiddels 5,5 jaar. Daarvoor verrichtte Harold deze werkzaamheden in loondienst. “Mijn toenmalige werkgever Koninklijke Jongeneel B.V. besloot 5,5 jaar geleden om de machinale afdeling te sluiten. Mij werd de mogelijkheid geboden om dit zelfstandig voort te zetten. Dat sprak mij wel aan, omdat ik in een eigen onderneming mijn eigen ideeën kan verwezenlijken”.

Elferink - nieuwsbrief

De eerste jaren verliepen goed, mede omdat Harold opdrachten vanuit zijn vorige werkgever kreeg. Toen die afspraak ten einde liep en het crisis was in de bouw, ging het financieel wat minder met het bedrijf. Harold kwam via een zoektocht op internet bij ROZ terecht. “Ondernemersadviseur Ben Overbeek is bij ons op bezoek geweest. Zijn gerichte en constructieve begeleiding heeft bijdragen aan beter ondernemerschap. Ik heb veel aan zijn adviezen en tips gehad, onder andere over hoe de markt te bewerken. Daar besteden we nu veel meer aandacht aan. En inmiddels hebben we daarvoor ook iemand in dienst”.

ROZ heeft Elferink ook een Bbz krediet verstrekt, onder andere om de kortlopende schulden af te lossen. Inmiddels gaat het erg goed met het bedrijf en is het Bbz krediet al bijna afgelost. “Momenteel zijn we bezig met enige grote projecten en hebben onlangs een tweede productie/opslaghal in gebruik genomen. In 2014 hebben we een omzetstijging van 75% weten te realiseren, gevolgd door een stijging van ruim 50% in 2015. Dit mede dankzij het advies en de financiële ondersteuning door ROZ”, aldus Harold en Jolande.

Meer informatie over Elferink Machinale >>