partner in ondernemen
Deel deze pagina:

11 feb
2019

Ondernemer Peter Lulof zocht hulp na faillissement: "Vertel over je problemen, blijf praten"

Door ‘een raar akkefietje buiten zijn schuld om’ ging het interventiebedrijf van Peter Lulof uit Borne failliet. De aanloop naar het faillissement en de jaren daarna herinnert de ondernemer zich als een stressvolle periode die hem veel tijd, geld en energie kostte. Bovendien zat hij nog met een flink deel van de schulden opgezadeld.

Na jaren van onzekerheid kwam Lulof per toeval in gesprek met de Regionale Organisatie Zelfstandigen (ROZ). Drie jaar later was hij schuldenvrij. Zijn advies aan ondernemers met financiële problemen: “Praat erover en zorg dat je in contact komt met instanties als de ROZ.”

Lulof’s advies klinkt als muziek in de oren van Silke Eitink, senior adviseur schuldhulpverlening bij de ROZ. Eitink weet al geen ander hoe moeilijk het is om in contact te komen met ondernemers die financieel kopje onder dreigen te gaan. “Ondernemers vragen niet snel om hulp. Ze proberen eerst zelf hun problemen op te lossen. Dat zit in hun dna. Vaak weten zelfs hun partners niet hoe groot de problemen zijn of dat er überhaupt problemen zijn. Schaamte speelt vaak een rol.”

Lees het volledige artikel en bekijk de video op RTV Oost.nl >>