partner in ondernemen
Deel deze pagina:

25 mrt
2018

Ondernemers hebben inzicht in eigen groeimogelijkheden na training

De door ROZ georganiseerde training “Groeien met uw bedrijf” vond plaats op 8 en 22 maart. Voor de uitwerking en uitvoering van de training is samengewerkt met Duchateau Business Empowerment, in de persoon van Ivo Duchateau.

Tijdens de twee donderdagavonden hebben de deelnemende ondernemers kennis gemaakt met een aantal theoretische modellen om inzicht te krijgen en groeikansen te ontdekken. Aan de hand hiervan is groepsgewijs gekeken naar een aantal fictieve praktijksituaties.

Hoe moet de Praxis op de Westermaat het verfgedeelte inkleuren om te kunnen blijven concurreren naast en marktaandeel terug te pakken van een Bauhaus? En hoe kan KLM marktaandeel veroveren waar het gaat om zakelijke reizigers?

Tussen de twee bijeenkomsten door is de opgedane kennis ook toegepast op de eigen praktijk. Hoe staat mijn bedrijf ervoor en waar liggen mogelijkheden om te groeien waren daarbij het vertrekpunt.

Tijdens de tweede bijeenkomst is vooral stil gestaan bij de kansen en mogelijkheden tot groei. Opnieuw zijn een aantal tools uitgelegd, vaak aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Opnieuw zijn de inzichten vertaald naar de opdrachten voor de Praxis op de Westermaat en KLM.

In de evaluatie geven de deelnemers aan de methodieken in combinatie met de opdrachten goed te waarderen. Dit geeft manieren om te kijken naar mogelijkheden tot groei en er vervolgens mee aan de slag te gaan in de eigen praktijk. Kortom, een geslaagde tweedaagse training samen met Ivo Duchateau.